Alevi Çalıştayı fire veriyor

Alevi Çalıştayı fire veriyor

Alevi Çalıştayı fire veriyorAlevi Çalıştayı için Ökkeş Şendiller'e yapılan davet geri çekildi, ama tartışmalar bitmedi.Alevi...

A+A-

Alevi Çalıştayı fire veriyorAlevi Çalıştayı fire veriyor

Alevi Çalıştayı için Ökkeş Şendiller'e yapılan davet geri çekildi, ama tartışmalar bitmedi.

Alevi Çalıştayı’na eleştiriler üzerine Ökkeş Şendiller’in katılmayacağı kesinleşti ama tartışmalar bitmedi. Bağımsız Milletvekili Ökkeş Şendiller ve DSP Milletvekili Süleyman Yağız katılmayacaklarını açıkladı.

Yağız yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Alevilerin üç temel talebi vardır. Biri cemevlerinin de ibadet yeri sayılması, ikincisi Madımak’ın müze yapılması ve üçüncüsü de zorunlu din derslerinin kaldırılması. Eğer hükümet gerçekten çözüm istiyorsa; bu üç talepten en az birini hemen gerçekleştirmeli, diğerleri içinde söz vermeli. Bu talepler ortadayken Çalıştaylara gerek yok. Bu nedenle Çalıştay davetini kabul etmedim."

KAMER GENÇ DE REDDETTİ

Alevi Çalıştayı’na katılmayacak isimlerden biri de bağımsız milletvekili Kamer Genç oldu. Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yarın yapılacak Alevi Çalıştay'ıyla ilgili Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kendisine de davet ettiğini belirterek "Ancak daha sonra Alevilikle ilgisi olmayan kişilerin de davet edildiğini öğrendik" dedi. Çalıştay'a Kahramanmaraş katliamı sanıklarından Ökkeş Şendiller'in de davet edilmesine tepki gösteren Genç, hükümeti Alevilerle ve milletle alay etmekle, Alevilerin taleplerini sulandırmakla suçladı.

Genç, hükümetin Alevilerle ilgili ciddi bir düzenleme yapmak istiyorsa parlamento zeminine getirmesini ve bu durumda destek vereceğini söyledi. Alevilerin temel taleplerinin Cemevlerinin ibadet yeri sayılması, Madımak Oteli'nin müze yapılması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması olduğunu ifade eden Genç, "AKP hiçbir konuda bu devleti yönetecek bilgiye, kapasiteye sahip değil. Memleketi iç savaşa götürüyor. Alevileri aşağılamak gibi bir amaç güdüyor" dedi.

İnternethaber.com - 16 Aralık 2009

***

Yağız, Alevi Çalıştayı davetini kabul etmedi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yarın yapılacak Alevi Çalıştay’ıyla ilgili Devlet bakanı Faruk Çelik’in kendisini telefonla aradığını ancak daveti kabul etmediğini söyledi.

Yağız yaptığı yazılı açıklamada, telefonla kendisine davet eden Devlet Bakanı Faruk Çelik’e görüşlerini aktardığını belirtti. Alevilerin üç ortak talebi bulunduğunu ifade eden Yağız şunları söyledi:

“Bunlardan biri cemaevlerinin ibadet yeri sayılması, ikincisi Madımak’ın müze yapılması, üçüncüsü de zorunlu din derslerinin kaldırılması, kaldırılmayacaksa seçmeli ders olarak okutulması, Alevi önderlerinin de inisiyatifinin bu derse yansıtılmasıdır. Eğer hükümet gerçekten çözüm istiyorsa bu üç talepten yola çıkmalı ve inandırıcı olabilmek için de bunlardan en az birini hemen gerçekleştirmeli, diğer ikisi için söz vermeli ve bu sözünü de oyalanmadan, en kısa sürede yerine getirmelidir. Benim de benimsediğim bu üç talep ortada dururken ve hiçbir Alevi kardeşimiz bunlara itiraz etmezken, çalıştaylara gerek olmadığını açıkladım. Bakana da davete icabet edemeyeceğimi söyledim.”

Mynet haber - ANKA - 16 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.