Alevi çalıştayı Ocak'ta tamamlanacak

Alevi çalıştayı Ocak'ta tamamlanacak

Alevi çalıştayı Ocak'ta tamamlanacakDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi çalıştaylarının sonuncusunun Ocak ayında yapılacağını...

A+A-

Alevi çalıştayı Ocak'ta tamamlanacakAlevi çalıştayı Ocak'ta tamamlanacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi çalıştaylarının sonuncusunun Ocak ayında yapılacağını ve Ocak ayı sonunda bir yol haritasının belirlenmiş olacağını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinin 3. turunda Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, TÜBA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve AB Genel Sekreterliği bütçeleri görüşüldü. Bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştirilerine cevap veren Bakan Çelik, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kazanımlarının belli bir kesimin değil bütün vatandaşların olduğuna işaret ederek, bu süreçte, içinde bulunulan nazik dönemde yeni yeni tasnifler yapmanın doğru olmayacağını vurguladı.

DEVLET İLK KEZ BÜTÜN ALEVİ KESİMLERİNİ DİNLİYOR

Çelik, 72 milyon vatandaşın Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet'in kazanımlarını özümsediğini dile getirdi. Alevi çalıştaylarının göstermelik çalıştaylar olarak değerlendirildiğini ve zaman kaybına neden olduğunun söylendiğini belirten Çelik, bunlara katılmasının mümkün olmadığını söyledi. Çelik, "Göstermelik diye ifade edilen bu çalıştaylarla ilgili şu cümleyi söylemem yeterli olacaktır. Devlet ilk kez tüm Alevi kesimleriyle bir araya geliyor ve devlet Alevi kesimlerini dinliyor. Tüm bu çalıştaylarda konuşulanları da arşivine dercedecek.

Bunu önemsiz gibi görmeyi takdirlerinize sunuyorum. Yıllarca ihmaller neticesinde yaşadığımız sosyal sorunlardan biri olan bu konunun bugün hükümetimiz tarafından derli toplu bir şekilde alınıp bu düzeydeki çalışmaların gerçekleştirilmesini göstermelik diye değerlendirmeyi çok yerinde bir değerlendirme olarak görmüyorum. Bu konu tarihsel derinliği olan bir konu" şeklinde konuştu.

3 Haziran'da çalıştayları başlattıklarını ve 7 çalıştayda bitireceklerini açıkladıklarını hatırlatan Çelik, yarın gerçekleştirecekleri çalıştayın 6. çalıştay olacağını söyledi. Bugüne kadar siyasette bulunmuş ve aktif olarak siyasette bulunanlarla bu çalıştayı gerçekleştireceklerini belirten Çelik, son çalıştayı Ocak ayında gerçekleştirip bir yol haritasını ortaya çıkarmış olacaklarını ifade etti. Çelik şöyle konuştu:

"6 aylık bir süre içinde toplumun tüm katmanlarını bir masa etrafında buluşturup bütün renkleri, bütün çiçekleri içine katacak şekilde bu konunun ele alınması, belli bir düzeyde götürülmesi ve 6 aya sığdırılmasını zaman kaybı olarak değerlendirmeyi takdirinize bırakıyorum. Umuyorum yeni yılla birlikte Ocak ayı sonu itibariyle çalıştaylarımız tamamlanmış olacak ve yol haritası konusunda da milletvekillerine söyleyeceğimiz çok önemli şeyler olacağı inancındayım."

Ensonhaber.com - 16 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.