Alevi çalıştayı öncesi nabız yoklanacak

Alevi çalıştayı öncesi nabız yoklanacak

Alevi çalıştayı öncesi nabız yoklanacakAlevi Çalıştayı Moderatörü Necdet Subaşı, Anadolu'daki tüm Alevi yerleşim...

A+A-

Alevi çalıştayı öncesi nabız yoklanacakAlevi çalıştayı öncesi nabız yoklanacak

Alevi Çalıştayı Moderatörü Necdet Subaşı, Anadolu'daki tüm Alevi yerleşim bölgelerini dolaşarak, görüş almayı planladıklarını belirtti.

Alevi Çalıştayı Moderatörü Necdet Subaşı, Anadolu'daki tüm Alevi yerleşim bölgelerini dolaşarak, görüş almayı planladıklarını belirterek, ''Anadolu'da dolaşan tüm Alevi söylemlerine kulak kabartmayı, onlara kulak vermeyi istiyoruz'' dedi.

Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alevi Çalıştayı'nın ilk oturumunu 3 Haziranda Alevi sivil toplum örgütü liderlerinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini, bilim adamlarının yer alacağı ikinci oturumun ise 8 Temmuzda İstanbul'da yapılacağını hatırlattı.

İlk çalıştaya katılanlarla bağlantıyı sürdürdüklerini, STK liderlerini derneklerinde ve örgütlerinde ziyaret ettiklerini anlatan Subaşı, çalıştaya katılamayanlarla da görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Alevi toplumunun örgütlerle sınırlı olmadığını ifade eden Subaşı, ''Bunların taşra dünyası var. En kısa zamanda bu taşra dünyasıyla da bir bağlantı kurmayı düşünüyoruz. Tunceli'ye Sivas'a gideceğiz, oradaki temsil gruplarıyla görüşeceğiz'' diye konuştu.

Amaçlarının Anadolu'da dolaşan tüm Alevi söylemlerine kulak vermek olduğunu vurgulayan Subaşı, tüm Alevi yerleşim bölgelerini ziyaret ederek, vatandaşların istek ve görüşlerini alacaklarını kaydetti.

Çalıştaylarda ortaya çıkan bazı eğilimleri de Anadolu'daki Alevilerle paylaşacaklarını belirten Subaşı, ''Bir sirkülasyon sağlamayı, tartışmanın daha derinlemesine sürmesini ve büyümesini arzu ediyoruz. Sadece çalıştay oturumlarına katılanların söz hakkı var. Oturuma gelemeyen sürecin dışında kaldı diye bir düşüncemiz yok'' diye konuştu.

KAYNAK : HABER7 - AA - 02.07.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.