Alevi Çalıştay'ı öncesi yemekli buluşma

Alevi Çalıştay'ı öncesi yemekli buluşma

Alevi Çalıştay'ı öncesi yemekli buluşmaYedinci Alevi Çalıştayı öncesinde Bakan Çelik, Alevi-Bektaşi İnanç Rehberleri...

A+A-

Alevi Çalıştay'ı öncesi yemekli buluşmaAlevi Çalıştay'ı öncesi yemekli buluşma

Yedinci Alevi Çalıştayı öncesinde Bakan Çelik, Alevi-Bektaşi İnanç Rehberleri ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Devlet Bakanı Çelik, 28 Ocak'ta başlayacak olan 7. çalıştay öncesinde Alevi-Bektaşi İnanç Rehberleri ile çalışma yemeğinde buluştu.

7'nci ve son Alevi Çalıştay'ı 28 Ocak'ta yapılacak. Devlet Bakanı Faruk Çelik, üç gün sürecek bu çalıştay öncesinde Ankara'da Alevi-Bektaşi İnanç Rehberleri ile çalışma yemeğinde biraraya geldi.

Amaç son çalıştay öncesinde katılımcıların görüşlerini almak.

Süreci değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Son çalıştaya giderken katılımcılarla talepleri paylaşalım, çıkacak olan yol haritasında herhangi bir görüş çalışmanın dışında kalmasın istedik" diye konuştu.

ALEVİ LİDERLER UMUTLU

Balkan Bektaşileri Temsilcisi Hüseyin Başar ise "Toplum yararına olacak bu yol inşallah Türkiye Cumhuriyeti için hayırlı bir yol olacaktır" dedi.

Karacaahmet Sultan Dergahı Dedesi Muharrem Ercan da "Alevi Bektaşi toplumundan özellikle rica ediyorum, 'sabrın sonu selamet' derler o yüzden biraz sabretsinler. Bu kadar emeğe karşı, bu kadar hizmete karşı, uğraşa karşı muvaffak olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Son çalıştaya kadar bu çalışmanın içinde yer almış diğer kesimlerle de görüşmeler yapılacak. 7'nci ve son Alevi çalıştayında, önceki çalıştayların katılımcılarından 45 kişi biraraya gelecek. Çalıştayda kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Bakan Çelik, "Bu raporu Sayın Başbakanımıza takdim edeceğiz ve inanıyorum ki bir yol haritası da bu şekilde açıklanmış olacak. Bu talepler de umuyor ve diliyorum ki cevabını bu rapor içinde bulacaktır" dedi. Son Alevi Çalıştayı, 28 Ocak'ta Ankara Kızılcahamam'da yapılacak ve üç gün sürecek.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi - 14 Ocak 2010

Alevi Dedeleri Çalıştaylardan Umutlu

Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Alevi ve Bektaşi İnanç Rehberleri ile yaptığı çalışma yemeğine katılan Alevi dedeleri, süreçten umutlu olduklarını söyledi.

Çalışma yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alevi Dedesi Muharrem Ercan, Alevilerin çok büyük isteklerde bulunmadıklarını belirterek, "Ahım şahım taleplerimiz yok. Bilinen ve olması gereken şeyler." dedi.

Sürecin başarılı bir şekilde sona ermesini umut ettiklerini söyleyen Ercan, Alevi dedelerin bir araya gelmesinin kendilerine büyük şevk verdiğini aktardı.

Çalışma yemeğine İzmir'den katıldığını söyleyen Veli Güler, "Sürecin başında da çok umutluydum. Bu umudum devam ediyor." diye konuştu. Güler, sürecin siyasete alet edilmemesini istedi. Herkesin ülkenin birlik ve beraberliğine katkıda bulunması gerektiğini dile getiren Güler, bugüne kadar Aleviliğin yanlış ve çirkin anlatıldığını belirtti. Güler, Alevi ve Sünnilerin birbiri hakkında doğru bilgiye sahip olmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıya, Erzincan'dan katılan Ahmet Uğurlu ise çalıştay sürecini olumlu bulduğunu ifade etti. Uğurlu, "Bakan, devlet adamına yakışır şekilde olumlu adımlar atıyor." diye konuştu.

14 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.