Alevi Çalıştayı'na 35 kişi katılacak

Alevi Çalıştayı'na 35 kişi katılacak

Alevi Çalıştayı'na 35 kişi katılacak  ANKARA (A.A) - Alevilerin kendilerini ifade etmelerinin sağlanması ve beklentilerinin öğrenilmesi...

A+A-

Alevi Çalıştayı'na 35 kişi katılacak Alevi Çalıştayı'na 35 kişi katılacak
 
ANKARA (A.A) - Alevilerin kendilerini ifade etmelerinin sağlanması ve beklentilerinin öğrenilmesi amacıyla 3 Haziranda gerçekleştirilecek ''Alevi Çalıştayı''na, Türkiye'deki tüm Alevi ve Bektaşi örgütlerinin önde gelen isimlerinden 35 kişi katılacak.

Moderatörlüğünü Alevi Çalıştayı Genel Koordinatörü Necdet Subaşı'nın yapacağı çalıştayın tüm oturumlarında, Hükümet adına Devlet Bakanı Faruk Çelik de bulunacak.

Alevilerin belli başlı sorunlarının ele alınıp, çözüm yollarının tartışılacağı çalıştaya, Alevi ve Bektaşi örgütlerinin da destek verdiği öğrenildi. Hükümetin ''Alevi açılımı'' kapsamında devletle Alevileri ortak zeminde buluşturmak amacıyla düzenleyeceği çalıştaya davet edilen örgütlerin önde gelen isimleri, oturumlara katılacaklarını bildirdi.

3 Haziranda gerçekleştirilecek çalıştay, basına kapalı olacak.

MYNET HABER - 22 Mayıs 2009

Devlet ile Aleviler ilk kez buluşuyor 

Aleviler’in sosyal yaşamında reform öngören hükümet, Alevi ve Bektaşi örgütlerinin önde gelenleriyle bir araya geliyor.

ALEVİLERİN kendilerini ifade etmelerinin sağlanması ve beklentilerinin öğrenilmesi amacıyla 3 Haziran’da yapılacak ‘Alevi Çalıştayı’na, Türkiye’deki tüm Alevi ve Bektaşi örgütlerinin önde gelen isimlerinden 35 kişi katılacak. Moderatörlüğünü Alevi Çalıştayı Genel Koordinatörü Necdet Subaşı’nın yapacağı çalıştayın tüm oturumlarında, Hükümet adına Devlet Bakanı Faruk Çelik de bulunacak.

DAVETLİLERDEN OLUMLU YANIT

Alevİlerİn belli başlı sorunlarının ele alınıp, çözüm yollarının tartışılacağı çalıştaya, Alevi ve Bektaşi örgütlerinin da destek verdiği öğrenildi. Hükümetin, ‘Alevi açılımı’ kapsamında devletle Alevileri ortak zeminde buluşturmak amacıyla düzenleyeceği çalıştaya davet edilen örgütlerin önde gelen isimleri, oturumlara katılacaklarını bildirdi. Çalıştay, basına kapalı olacak. Alevilerin sosyal yaşamında reform öngören hükümet, bir süredir Alevi dedelerine maaş bağlanması, cem evlerine devlet yardımı ve zorunlu din dersleriyle ilgili düzenleme üzerinde duruyordu.

STARGAZETE.COM - 23 Mayıs 2009 Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.