Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi

Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi

Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi Devlet Bakanı Faruk Çelik, 28 Ocak'ta yapılacak son Alevi Çalıştayı'nda ortaya çıkacak...

A+A-

Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 28 Ocak'ta yapılacak son Alevi Çalıştayı'nda ortaya çıkacak yol haritasının, beklenti ve talepleri büyük ölçüde karşılayacağını söyledi.

Devlet Bakanı Çelik, 28 Ocak'ta yapılacak son Alevi Çalıştayı öncesinde Alevi ve Bektaşi inanç rehberleri ile bir araya geldi. Çelik, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar yapılan 6 calıştayda Alevilerin talep ve beklentilerinin ele alındığını belirterek, "Toplumsal birlik ve beraberliğin önünde engellerin nasıl kaldırılacağı konusunda çalıştaylara katılan tüm kesimlerin görüşlerini aldık. Taleplere nasıl cevap verilebileceği konusunda tüm kesimlerle istişare ettik." diye konuştu.

İlk çalıştayın 3 Haziran'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Çelik, son çalıştayın 28 Ocak'ta Kızılcahamam'da yapılacağını ifade etti. Çelik, 3 gün sürecek çalıştay sonrasında hazırlanacak raporun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını aktardı. Çelik, "Raporun taleplere büyük ölçüde cevap vereceğini düşünüyorum." dedi.

Bugünkü çalışma yemeğinin bir çalıştay toplantısı olmadığının altını çizen Çelik, ''Son çalıştay öncesinde eksiğimiz gediğimiz kalmasın. Tüm tarafların görüşünü alalım, çıkacak olan yol haritasında herhangi bir görüş eksik kalmasın istedik." şeklinde konuştu.

Çelik, 28 Ocak'a kadar gerek bireysel gerekse gruplar halinde temaslarını sürdüreceğini dile getirdi. Çelik, iyi niyetle sürdürülen çalışmaya her kesimden destek istediğini vurguladı.

TOPLANTIYA AMERİKA'DAKİ ALEVİLERİ TEMSİLEN BİR KONUK KATILDI

Çalışma yemeğine katılanlar arasında ABD Detroit ve Arnavutluk Tiran Bektaşilerini temsilen Hüseyin Başar da yer aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başar, Alevi çalıştaylarının gecikmiş bir çalışma olduğunu belirterek, olumlu bir sonuç beklediğini kaydetti. Başar, toplumun yararına olacak konularda muhalefet ve iktidarın ortak hareket etmesi gerektiğini aktardı.

Bir gazetecinin, 'Beklentileriniz neler?' şeklindeki sorusu üzerine Başar, ''Türkiye Cumhuriyeti'nde dede ve babaların bir kimliği olmalıdır. Cem evlerinin açılması gerekir. Aynı zamanda eğitim programlarında Aleviliğin işlenmesi gerekir." diye konuştu.

Başar, Alevi ve Bektaşilerin devlet yönetiminde yeteri kadar temsil edilip edilmediği yönündeki bir soru üzerine, "Bektaşiler şaşaalı bir görkem istemiyor. Biz demokratik haklarımızı istiyoruz." dedi. Çalışma yemeğine 60'ın üzerinde kişi katıldı.

SAMANYOLU - (CİHAN) - 14 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.