Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu yarın yapılacak

Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu yarın yapılacak

Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu yarın yapılacak  Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri...

A+A-

Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu yarın yapılacak Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu yarın yapılacak
 
Alevi Çalıştayı'nın 3. oturumu, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri ve Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan bilim insanlarının katılımıyla yarın yapılacak.

 
Ankara Rixos Otel'de saat 09.30'da başlayacak oturuma, Alevilikle ilgili çalışma yapan, konuyu bilgi düzeyinde araştırıp, sorun düzeyinde tartışan ilahiyatçılarla, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan ilahiyat kökenli bilim adamlarından oluşan 37 kişi katılacak.

Katılımcılar arasında, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın bulunuyor.

Çalıştaya, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Er ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi olarak görev alan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamza Aktan da katılacak.

Ayrıca Almanya Goethe Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Özsoy, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan ve Tunceli Müftüsü Arslan Türk da çalıştayın katılımcıları arasında yer alıyor.

Moderatörlüğünü Necdet Subaşı'nın yapacağı çalıştayda, hükümeti, Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

HÜRRİYET AVRUPA - 18 Ağustos 2009

İLAHİYATÇILARIN KATILACAĞI ALEVİ ÇALIŞTAYI BUGÜN
  
Alevi Çalıştayı'nın üçüncü oturumunda sıra İlahiyatçılarda. Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan bilim insanları ve ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, hükümete Alevilik hakkındaki görüşlerini iletecek.

Ankara Rixos Otel'de saat 09.30'da başlayacak bugünkü oturumda ise Alevilikle ilgili çalışma yapan, konuyu bilgi düzeyinde araştırıp, sorun düzeyinde tartışan ilahiyatçılarla, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan ilahiyat kökenli bilim adamlarından oluşan 37 kişi katılacak. Katılımcılar arasında, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın bulunuyor. Çalıştaya, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Er ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi olarak görev alan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamza Aktan da katılacak. Moderatörlüğünü Necdet Subaşı'nın yapacağı çalıştayda, hükümeti, Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, ilk iki çalıştayda ortaya çıkan önerilerin rapor haline geldiğini, tüm çalışmaların kitap haline getirileceğini belirtmişti. Alevi dernek ve vakıf temsilcileri ise Alevi çalıştay'ının "ucu açık toplantılar serisine dönüştüğünü" belirterek, Alevilerin taleplerinin belli olmasına rağmen çalıştayların uzamasına tepki göstermişti.

BİRGÜN - 19 Ağustos 2009

Çalıştay kaldığı yerden...

Hükümet, Alevi açılımı kapsamında düzenlediği Çalıştay’ın üçüncü oturumunu bugün yapıyor. Ankara’daki toplantıya Dinayet ve ilahiyat fakültelerinden bilim insanları katılacak

Alevi Çalıştayı’nın 3. oturumu, ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan bilim insanlarının katılımıyla bugün yapılacak.

Ankara Rixos Otel’de saat 09.30’da başlayacak oturuma, Alevilikle ilgili çalışma yapan, konuyu bilgi düzeyinde araştırıp, sorun düzeyinde tartışan ilahiyatçılarla, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan ilahiyat kökenli bilim adamlarından oluşan 37 kişi katılacak. Katılımcılar arasında, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın bulunuyor. Çalıştaya, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Er ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi olarak görev alan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Aktan da katılacak.

Ayrıca Almanya Goethe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Özsoy, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan ve Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Tunceli Müftüsü Arslan Türk de Çalıştay’ın katılımcıları arasında yer alıyor.Moderatörlüğünü Necdet Subaşı’nın yapacağı Çalıştay’da, hükümeti, Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

TARAF - AA - Istanbul - 19.08.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.