"Alevi Çalıştayları Nihai Raporu" açıklanıyor

"Alevi Çalıştayları Nihai Raporu" açıklanıyor

"Alevi Çalıştayları Nihai Raporu" açıklanıyor Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2009 yılında başlatılan ve 7 kez farklı kesimin...

A+A-

"Alevi Çalıştayları Nihai Raporu" açıklanıyor "Alevi Çalıştayları Nihai Raporu" açıklanıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2009 yılında başlatılan ve 7 kez farklı kesimin katılımıyla gerçekleştirilen "Alevi Çalıştayları Nihai Raporu"nu 31 Mart Perşembe günü Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde basın toplantısıyla açıklayacak.
   
Katılımcılara Alevi Çalıştayları'nın tutanaklarından oluşan kitapların dağıtılacağı toplantıda, Bakan Çelik, Alevi önderleri ve tüm toplum kesimlerinin katılımıyla 7 kez toplanan çalıştayların sonunda belirlenen sorunlar ve çözüm yollarını içeren "nihai rapor"u da açıklayacak.

İlki 3-4 Haziran 2009 tarihinde Alevi katılımcılarla başlayan Alevi çalıştayların devamında akademisyenlerin, ilahiyatçıların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, medya mensuplarının, siyasetçilerin ve son olarak toplantılara katılanlar arasından oluşturulan karma bir heyetin konuyla ilgili görüşü alındı.

Ayrıca Alevilerin taleplerine ilişkin çalıştayların yanı sıra inanç ve kanaat önderleri, Ankara ve Madımak'ta hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya gelerek, Sivas'teki sivil toplum kuruluşlarıyla da Madımak Oteli'nin durumu ile ilgili toplantı düzenlenmişti.

CNNTÜRK - 27 Mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.