Alevi Çocuk Medyası CemÇocuk Yayında

Alevi Çocuk Medyası CemÇocuk Yayında

Alevi Çocuk Medyası CemÇocuk Yayında Türkiye’nin ilk ve tek Alevi çocuk medya organı CemÇocuk yayın  hayatına merhaba...

A+A-

Alevi Çocuk Medyası CemÇocuk Yayında
Alevi Çocuk Medyası CemÇocuk Yayında

Türkiye’nin ilk ve tek Alevi çocuk medya organı CemÇocuk yayın  hayatına merhaba dedi.

Alevi toplumunda yıllardır eksikliği hissedilen çocuk yayıncılığı alanına bir hareket getirmek ve bugüne kadar kendileri ile ilgili hiçbir yayın organına sahip olamayan Alevi çocukların duydukları hasrete son vermek düşüncesiyle yola çıkan CemÇocuk dün www.cemcocuk.com adresi üzerinden minik canlarla buluştu.

Hiçbir vakıf, dernek vb. alevi kurum ve kuruluşuna bağlı olmayan CemÇocuk, Alevi çocukların, yabancı inanç ve kültürlerin etkisi altında, kendi inanç ve kültürüne yabancı bireyler olarak yetişmeleri yerine, kendi inanç ve kültürüne sahip çıkan ama başka inanç ve kültürlere de saygı ve hoşgörü ile yaklaşmasını bilen barışçı ve paylaşımcı insanlar olarak yetişmelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacını taşıyor.

CemÇocuk’un amaçlarından bir diğeri ise çocukların "düşüncesi özgür, sezgisi özgür, vicdanı özgür" kuşaklar olarak yetişmelerine yardımcı olmak

CemÇocuk’ta bilgisayar oyunlarından, masallara, ödüllü yarışmalardan, çocuklara derslerinde yardımcı olacak konulara, çocuk şarkılarından, alevi deyişlerine çocuklara yönelik çok sayıda eğitici ve eğlendirici unsur yer alıyor.

Bu arada CemÇocuk’un yayına girmesi Alevi kurum, kuruluş ve sanatçıları tarafından da sevinçle karşılandı. 

CemÇocuk ile ilgili görüşlerden bazıları şöyle:

Ali BALKIZ / Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı

Çağımızın iletişim olanakları çerçevesinde çocuklarımız internet ile tanışıyorlarken, orada kendi kültürlerine dair kendi çocuk düzeylerine uygun Alevilikle ilgili bir pencerenin açılmış olmasını, onlar adına sevinçle karşılıyorum. İnanıyorum ki gittikleri okullarda öğrenemeyecekleri çok değerli temel bilgileri bu sitede bulacaklar.

Ali KENANOĞLU / Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı

Öncelikle tebrik ediyorum. Bu alanda hiçbir çalışma yoktu. Alevi kurumların yöneticileri olarak bir çocuk dergisinin ihtiyaç olduğunu söylerdik. İnternet ortamında görmüştüm ve çok mutlu olmuştum. Doğru olanı değiştirmeden, dönüştürmeden vermek önemli. Kendi çocuğumun CemÇocuk’ta yazıp çizmesini teşvik edeceğim. Başarılar dilerim. Yanınızda olacağımızı belirtmek isterim.  

Ali YILDIRIM / Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı

Merhaba genç arkadaşlar,

CemÇocuk'un yayın hayatına başlamasını sevinçle karşılıyor, başarılar diliyorum.

Biz Aleviler yeryüzündeki bütün insanların dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun eşitliğine ve kardeşliğine inanıyoruz. Tüm insanları bir ve eşit görüyoruz. Her türden ayrımcılığı reddediyor insanların barış ve mutluluk içerisinde yaşayacağı bir dünya düşlüyor ve özlüyoruz. Bu öğretimizi çocuklarla yaşamak ve yaşatmak, evrenin tüm çocuklarına armağan etmek istiyoruz.

CemÇocuk, sevgi bizim dinimizdir diyen, benim kabem insandır diyen Alevi öğretisini tüm çocuklarımıza anlatmakta ve tanıtmakta çok önemli bir işlev görecektir.

CemÇocuk'a uzun ömürler diliyorum.

Bozatlı Hızır yardımcımız olsun...

Zafer GÜNDOĞDU / TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı

Çocuklar geleceğimiz. Travma yaşamamaları  için çocuklara, kendi geleceğinin, kültürünün doğru olarak aktarılması önemli. Böyle bir yayın sağlıklı iletilirse çocuklar için önemli ve gerekli. Çok büyük bir açık kapatılmış olur. Kutluyorum sizi böyle bir girişim başlattığınız için. Başarılar diliyorum.

Site ve dergiyle ilgili her türlü soru, görüş, öneri, destek ve reklâm için

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy49790 = 'cemcocuk' + '@';

addy49790 = addy49790 + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

var addy_text49790 = 'cemcocuk' + '@' + 'cemcocuk' + '.' + 'com';

( '' );

49790 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

adresinden iletişim kurulabilir.

KAYNAK : Alevihaber.com - 16 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.