Alevi Dedelerinden İmza Kampanyası

Alevi Dedelerinden İmza Kampanyası

Alevi Dedelerinden imza kampanyası Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy başta olmak üzere, Dertli Divani, Hüseyin Gazi Metin,...

A+A-

Alevi Dedelerinden imza kampanyasıAlevi Dedelerinden imza kampanyası

Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy başta olmak üzere, Dertli Divani, Hüseyin Gazi Metin, Hüseyin Yalçın gibi Alevi inanç önderleri AKP’nin ‘’Alevi açılımı’’ ile ilgili olarak bir imza kampanyası başlattılar. Demokrasinin ve laikliğin içini boşaltanlar, şimdi ‘Alevilik hizmetleri’ diyerek bizim değerlerimizi de kuşa çevirmeye hazırlanıyor. Alevilikle ilgili kavramların ve değerlerin içi, siyasi şovlar için boşaltılıyor’’ diyen Alevi inanç önderlerinin bu girişiminin Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından desteklendiği açıklandı.

İmza kampanyasının 5 Ocak 2008’e kadar süreceği ve arkasından da 6 Ocak 2008’de geniş katılımlı bir Basın Toplantısı düzenleneceği söyleniyor.

İmza kampanyası için şu telefonlardan geniş bilgi alınabilir:

ABF: (Ankara) 0312- 480 15 55

AABK (Köln) 0049-221-9498560 

Öte yandan konu ile ilgili olarak YOL tv tarafından yapılan açıklama da Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy’un, 25 Aralık Salı günü saat 21:00’deki ‘’Farklı Çizgi’’ programında geniş açıklamalar yapacağı da belirtildi.

www.alevi.com
18 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.