Alevi değerleri "patent" kıskacında

Alevi değerleri "patent" kıskacında

"Alevi değerleri ticarileştirilemez"Ankara Siteler’de faaliyet gösteren bir Endüstriyel tasarım firması, aralarında Hz. Ali, Hacı...

A+A-

Alevi değerleri "patent" kıskacında
"Alevi değerleri ticarileştirilemez"

Ankara Siteler’de faaliyet gösteren bir Endüstriyel tasarım firması, aralarında Hz. Ali, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel gibi Alevi inancının önderleri ve kültür değerlerini "BİBLO" tasarımı şeklinde Türk Patent Enstitüsü’nde tescillettirdi. 2010 00883 Sayılı başvuru numarası ile Şubat ayında yapılan tescil başvurusu onaylandı. 1 Ekim 2010 tarihine kadar Türk Patent Enstitüsü’ne bir itiraz yapılmazsa Alevi önderleri ve değerleri ticari bir “değer” haline dönüşecek.

Alevi değerleri "patent" kıskacında

Alevi Kamuoyu daha öncede Hubyar Sultan isminin marka olarak tescil edilmesi girişimi ile karşı karşıya kalmıştı. Topluma mal olmuş, inancımızın ve kültürümüzün önemli birer parçası haline gelmiş değerlerimizin marka veya endüstriyel tasarım olarak tescil edilmesi yakın gelecekte büyük sıkıntılara yol açabilecektir.

Alevi değerleri "patent" kıskacında

Bu konuda Türk Patent Enstitüsü’ne büyük sorumluluk düşmektedir. TPE bu konularda daha dikkatli ve özenli davranmak zorundadır. İnançsal değerler ve şahsiyetler ticari meta konusu yapılmamalıdır.

KAYNAK : Alevihaber.com ÖZEL – 30 Nisan 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.