''Alevi değilmisiniz, hepiniz şerefsiz PKK'lısınız, hepinizin a...  k....!'' dedi ve davacı oldu!

''Alevi değilmisiniz, hepiniz şerefsiz PKK'lısınız, hepinizin a... k....!'' dedi ve davacı oldu!

Aleviliğe ve Alevilere küfür etmesi sonucu çıkan arbedede dayak yiyen Alevi düşmanı Trabzonlu faşist Hasbi Saral'ın davacı olduğu mahkeme Salı 25.02.2020, salı günü saat 10:00 da İstanbul Çağlayan'da! ALEVİLER BU DAVANIN TAKİPÇİSİDİR!

A+A-

Sarıyer Belediyesinden emekli olup ayrılmış olan fakat kızı CHP döneminde aynı Belediyede işe başlamış ve hala Sarıyer Belediyesinde çalışmakta olan Trabzon Sürmeneli Hasbi Saral isimli şahış 31.8.2018 günü eski iş arkadaşı Hasan Erol G.'ü ziyareti esnasında Alevilere yönelik sarfettiği küfürler sonrası bir tartışma çıkmış, tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga esnasında Alevilere ağza alınmayacak küfürlere devam eden Trabzon Sürmeneli Hasbi Saral yediği dayaktan dolayı Erhan B. isimli Alevi gencimizden davacı olmuştu.

Tartışmanın esas nedeni olan Alevilere yönelik küfür ve hakaret kısmını yerel Sarıyer basınına ve devlet mercilerine yansıtmadan sanki Sarıyer Belediyenin direktifiyle kendisine dayak atıldığını iddia ederek davacı olan Hasbi S'.nin tüm yalanları kamera kayıtlarının ilgili mercilere ulaştırılması sonrası çürütülmüştü.

Belediyedeki eski İş arkadaşlarını Ziyareti esnasında Hasan Erol G.'nin Hasbi Saral'a ''Hasbi neden emekliye ayrıldın, ne güzel maaşını alıyordun?'' diye yönelttiği soruya şu cevabı vermiştir:
''Alevi değil mi bunlar, bunların ekmeği yenmez , çıktım yukarı (Bld. Başkanını kasdederek), ''Alevi değilmisiniz, hepiniz Şerefsiz PKK'lısınız, hepinizin a...a  ko...m! Masaya yumruğumu vurdum, indim aşağıya'' diyerek Belediyenin CHP'nin idaresinde olmasının doğal sonucu olarak Alevilerin elinde olduğunu ima ederek Alevilere bu hakaretlerde bulunmuştur.

Sarfettiği bu hakaretleri doğru bulmayan Hasan E. G. sağduyulu davranarak  Hasbi Saral'ın agzını tutup Alevilere yönelik hakarete devam etmemesini engellemeye çalışmış, bu esnada yan masada çalışan Alevi genç Erhan Barut ile kısa süreli bir tartışma yaşamış ve daha sonra bu hakaretlerin yaşandığı Sarıyer Belediyenin 3. katındaki Destek Hizmetleri Bürosundan ayrılıp Belediye binası önünde, bu kez kapıda rastlaştığı başka iki Alevi çalışana denk gelen ve demin yukarıdaki tartışmayı kasdederek bu kez hem Alevilere hemde Erhan Barut'un ailesine ve Erhan Barut'un olay tarihinden kısa bir süre evvel kaybettiği babasına küfürler savuran Hasbi Saral araya güvenlik görevlilerinin girmiş olmasına rağmen Erhan Barut'a saldırmaya çalışmış, çıkan arbedede aldığı birkaç darbe sonucu çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Daha sonra Hastaneye gidip ''Kardan Adam'' misali vucudunun büyük bir bölümünü sargı beziyle sardırıp Korakola gidip Erhan Barut isimli Alevi gencinden şikayetçi olmuştu.

Gözaltına alınan Erhan Barut tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ve bu olayla ilgili davanın görülme günü geldi.


Biz Aleviler bu davanın mağduru ve takipçisiyiz!

Aleviliğe ve Alevilere küfür etmesi sonucu çıkan arbedede hırpalanan Alevi düşmanı Trabzonlu faşist Hasbi Saral'ın davacı olduğu mahkeme 25.02.2020, salı günü saat 10:00 da İstanbul Çağlayan'da görülecektir!

:::::::::::::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hasbi Saral Sarıyer Belediyesinde daha evvel iki kez Alevileri hedef alan küfür ve hakretleriyle bilinen tescilli bir Alevi düşmanıdır.

AleviHaber.com olarak bu olayda doğal olarak tarafız.


Yaptığımız Haber maalesef son yıllarda ülkemizde estirilen ayrıştırma, hedef gösterme, düşmanlaştırma rüzgarından nasiplenen ve Sosyal medyadan aldığı gazla Alevileri düşman gören bir zihniyetin ürünüdür.

Şunu net olarak belirtmek isteriz ki:

Hiçbir Alevi evladı asla vicdanına, insanlığına sıgdırıpta Sünnilere veya genel olarak Müslümanlara, Hristiyanlara, Musevilere, Ateistlere asla hakaret etmezken neden hep biz Aleviler her türlü dışlanmaya, hakarete, katliama, ötekileştirilmeye maruz kalıyoruz?

Nedenini çok iyi biliyoruz!

Bizler;
kimselerin diline, dinine, rengine, mezhebine, düşüncesine müdahale etmeyiz, ayıplamayız, sorgulamayız.
Bizi hedef alan zihniyet ise tekçi ve Faşist bir zihniyettir ve bizleri doğal düşmanı olarak görmektedir.

Bizleri hiçbir güç teslim alamaz, kimseler bizlere diz çöktüremez.

Bizler Pir Sultanların evladlarıyız. itlerimiz bile haram yemez!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
52 Yorum