Alevi Derneği: "Din İşlerini Diyanet Zaten Yapıyor, Belediyeye Gerek Yok"

Alevi Derneği: "Din İşlerini Diyanet Zaten Yapıyor, Belediyeye Gerek Yok"

Alevi Derneği: "Din İşlerini Diyanet Zaten Yapıyor, Belediyeye Gerek Yok"Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve...

A+A-

Alevi Derneği: "Din İşlerini Diyanet Zaten Yapıyor, Belediyeye Gerek Yok"Alevi Derneği: "Din İşlerini Diyanet Zaten Yapıyor, Belediyeye Gerek Yok"

Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, CHP'nin Kur'an kursu açılımına atıfta bulunarak "Dini konularda Diyanet zaten proje üretiyor. Belediyelerin belirli bir mezhebe yönelik proje üretmesi yanlıştır" dedi.

Akpınar, yaptığı açıklamada, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in her mahalleye Kur'an kursu vaadine tepki gösterdi. Kur'an kursu açılımını etik bulmadıklarını belirten Akpınar, yerel seçimler öncesi yapılan bu tür vaatlerin çözüm sunmaktan çok seçim yatırımı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Devlet içinde dini çalışmaların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sorumluluk alanına girdiğini anımsatan Akpınar, "Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Belediye başkan adaylarının seçimlerin yaklaştığı bu dönemlerde bu tür açıklama yapmalarını doğru ve etik bulmuyoruz. O zaman Aleviler, Süryaniler ne yapacak? Belediye başkanları şunu diyebiliyor mu? Her mahalleye bir Cemevi yapabilecekler mi? Yapabilecek olsalar bile bu açılımı Aleviler olarak doğru bulmuyoruz. Belediyenin bütçesinden toplumun bir kısmına bir şeyler vermek doğru değildir. Birileri türban, birileri çarşaf, birileri Alevi açılımı yaparsa, bu tür yaklaşımlar toplumları ötekileştirir. Bunlar insanları farklılaştırır, birbirlerine düşürür. Bunlar doğru değildir" diye konuştu.

SONDAKİKA.COM - 10 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.