Alevi Derneği ve Vakfından Siyasi Partilere Sitem

Alevi Derneği ve Vakfından Siyasi Partilere Sitem

Alevi Derneği ve Vakfından Siyasi Partilere Sitem Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Derneği ile Kültür Araştırma Vakfı...

A+A-

Alevi Derneği ve Vakfından Siyasi Partilere Sitem Alevi Derneği ve Vakfından Siyasi Partilere Sitem

Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Derneği ile Kültür Araştırma Vakfı ortak açıklama yaparak, siyasi partilerin yeterince Alevi aday göstermediğini öne sürdü. Aleviler'in hayal kırıklığına uğradığı öne sürülen açıklamada, siyasi partilerin Kayseri'de Alevi adayları seçilecek sıralardan aday göstermediği iddia edildi.

Kayseri Hacı Bektaşı-ı Veli Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Kenan Akpınar ile Kültür Araştırma Vakfı Başkanı Remzi Akbulut, ortak açıklama yaparak, Kayseri'de Aleviler'i seçilecek sıralardan aday göstermeyen siyasi partileri eleştirdi. Akbulut ve Akpınar, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle Türkiye'nin geleceğini belirleyecek siyasi irade içerisinde Aleviler'in yine hayal kırıklığına uğratıldığını savunurken, "Bazı siyasi partilerin, milletvekili listelerinde yeteri kadar Alevi adayları ya bulunmamakta ya da seçilecek sıralama gösterilmemesi açıklanacak bir durum değildir. Yeni oluşacak TBMM'de Aleviler'e yönelik alınacak kararda Aleviler'in haklarını savunacaklarından endişeliyiz'" diye açıklama yaptı.

Alevi Çalıştay Raporu'nun da oyalamaya yönelik olduğu ve tatmin etmediğini öne süren Akbulut ve Akpınar, açıklamalarında şu görüşleri savundu:

"Kayseri'de de genel seçimlerde Alevi adaylar hep dolgu malzemesi, hep destek amaçlı, her zaman nasıl olsa Alevi adayı göstersek de göstermesek de Aleviler falan partiye oy verir nasıl olsa bunların gidecek başka partileri yoktur, gelir bize oy verirler düşüncesi yine hâkim olmuştur. Bu seçimlere de bakıldığı zaman Alevi bir adayın seçilecek yerde olmadığını görmekteyiz. Buna rağmen Alevi oyları ile Milletvekili seçilip Ankara'ya milletvekili olarak gitmektedirler. Alevi oyları ile seçilen milletvekilleri Ankara'ya gittikten sonra hiç bir zaman geriye dönüp Alevileri sormadıkları gibi, sosyal ve siyasal talepleri için verilen önergelere de sahip çıkmamışlar, ya da ret oyu kullanmışlardır. "

Sondakika - Kayseri (DHA) - 14.04.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.