Alevi derneğine baskılar protesto edildi

Alevi derneğine baskılar protesto edildi

Alevi derneğine baskılar protesto edildi  İZMİR (16.04.2009)- Hacı Bektaş-i Veli ve Pir Sultan Abdal Kültürünü Yaşatma Derneği Genel...

A+A-

Alevi derneğine baskılar protesto edildi  Alevi derneğine baskılar protesto edildi 

İZMİR (16.04.2009)- Hacı Bektaş-i Veli ve Pir Sultan Abdal Kültürünü Yaşatma Derneği Genel Merkezi, 11 Nisan günü sanatçı Mikail Aslan'ın katılımıyla gerçekleştirdikleri 'Bahar Şenliği' öncesinde maruz kaldıkları baskıları protesto etti.

Konak Kemeraltı Çarşısı girişinde bir araya gelen dernek üyeleri, “Alevi kurumlarına dönük yıldırma politikalarına geçit yok! Baskılar bizi yıldıramaz” yazılı pankart ile “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” yazılı dövizler açtı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan dernek yöneticisi Deniz Çanak, geçtiğimiz hafta birçok sanatçının katılımıyla bir şenlik gerçekleştirdiklerini hatırlattı. “Şenliğin hazırlık sürecinde Asarlık Şubemiz hırsızlık süsü verilerek dağıtıldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra aynı yöntemle dernek üyesi bir arkadaşımızın yolu kesilerek kaçırılmaya çalışılmıştır” dedi. Çanak, baskıların bununla sınırlı kalmadığını belirtti, yolları kesilen dernek yöneticilerinin tehdit edildiğini söyledi.

Yıldırma politikalarının derhal durdurulmasını isteyen Çanak, "Bu ülkede 30 milyon alevi yaşamaktadır. Hiçbir güç bunu görmezden gelemez. Bu halk buna izin vermeyecektir" diye konuştu.

ATILIM - 16 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.