Alevi derneğine yapılan saldırı kınandı

Alevi derneğine yapılan saldırı kınandı

Alevi derneğine yapılan saldırı kınandıSaldırı sonucu dernekte maddi zarar meydana geldi. EMEP, ÖDP ve TKP Mudanya örgütleri yaptıkları...

A+A-

Alevi derneğine yapılan saldırı kınandıAlevi derneğine yapılan saldırı kınandı

Saldırı sonucu dernekte maddi zarar meydana geldi. EMEP, ÖDP ve TKP Mudanya örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla Mudanya Alevi Kültür Derneği’ne yapılan taşlı saldırıyı kınadılar.

Geçtiğimiz günlerde Mudanya’da bulunan Mudanya Alevi Kültür Derneği’ne yapılan saldırı EMEP, ÖDP ve TKP Mudanya örgütleri tarafından yapılan ortak bir açıklamayla kınandı.

Yapılan ortak açıklamada, AKP’nin, ülkemizi İMF, DB, DTÖ gibi emek düşmanı örgütlerin istekleriyle, toplumsal bir şiddet sarmalının içerisine doğru sürüklediği kaydedilirken şu ifadelere yer verildi: “Sıkılan her kurşun, patlayan her bomba, atılan her taş, kaybedilen her can kardeşlik ve bir arada yaşama olanaklarını yok ediyor.

AKP, sorumluluğunu işbirlikçiliğini saklamak için yalan ve işgüzarlık yaparak başkalarının üstüne atıyor.Yaşanan kaygı verici gelişmelerden, açılım adı altındaki ayrıştırma politikalarından, halklarımız arasına ekilmek istenen düşmanlık tohumlarından Mudanyamız da nasibini almış bulunuyor.”

Mudanya halkına çağrı

EMEP, ÖDP ve TKP açıklamasında, 30 Aralık 2009 Çarşamba günü gece saatlerinde Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıda bulunulduğu hatırlatılırken, “Mudanya’da emekten emekçi halklarımızın kardeşliğinden, toplumsal barıştan yana, mücadele eden biz sol sosyalist partiler olarak, yapılan bu ahlaksız saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayda yaralanan kimsenin olmaması sevindirici olsa da, bu yaşananların daha da ürkütücü boyutlara varmaması için, tüm Mudanya halkını barıştan ve kardeşlikten yana tavır almaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada bu süreçte herkese büyük sorumluluk düştüğü ifade edilirken, açıklama şu sözlerle devam etti: “Gerçek barış toplumun birbirini anlaması ile mümkün olacaktır. Toplumu gerecek, kutuplaştıracak dilden, davranışlardan uzak durmak, olası provakasyonlara karşı uyanık olmak herkesin görevidir. Unutulmamalı ki barış ancak halkların, farklı inanç guruplarının bir arada yaşama iradeleri olduğunda mümkün olacaktır.”

“Takipçisi olacağız”

EMEP, ÖDP ve TKP açıklamasında, sol sosyalist partiler olarak bu saldırının takipçisi olacaklarını ve bir daha bu tip saldırıların yaşanmaması için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları üstleneceklerini kaydederken, açıklama “Barış içinde bir arada yaşadığımız eşit, özgür ve demokratik bir ülke için, bir arada olacağız, omuz omuza olacağız, geleceği birlikte kuracağız” sözleriyle son buldu.

(soL-Mudanya) - 07.01.2010

ALEVİ DERNEĞİNE SALDIRI PARTİLERCE KINANDI

ALEVİ Kültür Dernekleri Mudanya Şubesine yapılan taşlı saldırıya siyasi partilerden tepki geldi. 

ÖDP, EMEP ve TKP Mudanya şubeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, ‘Mudanya’da emekten emekçi halklarımızın kardeşliğinden, toplumsal barıştan yana, mücadele eden biz sosyalist partiler olarak, yapılan bu ahlaksız saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tüm Mudanya halkını barıştan ve kardeşlikten yana tavır almaya çağırıyoruz’ denildi. Açıklamada ‘Gerçek barış toplumun birbirini anlaması ile mümkün olacaktır. Toplumu kutuplaştıracak dilden, davranışlardan uzak durmak, provokasyonlara karşı uyanık olmak herkesin görevidir. Barış ancak halkların, farklı inanç guruplarının bir arada yaşama iradeleri olduğunda mümkün olacaktır’ ifadelerine yer verildi. Mudanya’da  Alevi Kültür Dernekleri şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından taşlı saldırı yapılmış, polis saldırı hakkında inceleme başlatmıştı. Sivil toplum örgütü temsilcileri de Mudanya’da saldırıya karşı protesto eylemi yapmıştı.

Birgün - 07 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.