Alevi düşmanı sosyal medya magazincisi Rabia Mine'ye tepki yağıyor

Alevi düşmanı sosyal medya magazincisi Rabia Mine'ye tepki yağıyor

Hayatını sosyal medyada varolma üzerine kuran Rabia Mine FB sayfasında "ALEVİLER MELEK MİDİR?" başlığıyla yazdığı Alevi düşmanlığı içeren yazısına tepkiler yağıyor.

A+A-

Birçok eski yakın arkadaşları tarafından ''ukala, kendini beğenmiş, kendisine yalakalık yapılmasından hoşlanan, sosyal medyada para dilenen, argoda dahil ağzına ne geliyorsa sayıp sövmeyi yazarlık sanan ucube biri'' olarak tanımlanan Rabia Mine'ye Alevilerden tepki yağıyor.

Rabia Mine sosyal medyada biatçı-yalaka-şakşakçı bir çevre edinip arada yaptığı çağrılarla varlık-yoklukları soru işaretleriyle dolu birilerine (arkadaşlarına) ispatsız-delilsiz 'yardım' ve 'dayanışma' çağrılarıyla sosyal medya hesabı üzeri binlerce TL topladığı iddia edilen ve yaşadığı en basit sorunlarda dahi insanlarla özel yazışmalarını meydana serip, teşhir ederek onurlarını kırıp kriminalize eden ve yazılarında bazen 'mağdur', bazen 'cellat' olarak sahne alarak sosyal medya merkezli renkli bir hayat sürdürüyor.

Haddi olmadan Alevileri bireyler üzerinden ilerleyerek sorgulayan ve itibarsızlaştırma operasyonu çekebileceğini sandığı yazısına gelen birçok farklı tepkileri derledik..

 
Azim Deman
"kendisinin linç edildiğini, her türlü şiddete maruz kaldığını, Alevilerin ne olduğunu gösterdiklerini vb" mazlum rolüne gayet iyi oynamış. Muğlak olan okuyanlar nasıl bir kafa yapısıyla okudu tüm yazılımları ve yorumları müthiş bir tavan ironisi oluşmuş, bir baksınlar yazdıklarına ve yorumlara kim kime saldırmış, hatta linç boyutuna vardırmıș, gayet üst düzeyde olumlu ve hakkımız olan savunmamızı yapmışız son derece saygı çerçevesinde ne ironi ki kadın eleştirdiği dozda eleştiriye yoruma gelemiyor hemen tersyüz olup veryansın edip kendini mağdur rolüne bürüyor. Ağzından kaleminden de ne kadar literatüre yakışmayacak telafuz varsa kullanıyor. Şahsen Vicdanen rahatsız oldum belki yanlış anladık diye fakat bugün bayağı coşmuş olduğunu görünce bu işte bir şike var diye insan düşünmeden edemiyor. Tam bir maganda bunun bir dayanağı olmalı demekki. Şakşakçıları da çoğu bizim ciklet Alevicikleri

Metin Hakverdi
Gündemde kalmak uğruna barış sevdalısı, ezilenlerin yanında her daim yer alan Alevileri kullanmayı seçmiş.
 
Ergül Şanlı
Meleklerin Insandan üstün olduğuna inanan ve savunan zihniyete ancak Daimi Baba erenlerin bir dörtlüğü aradaki düşünce farkını ne güzel anlatıyor..
Bunca temmenni dilekler
Vız gelir çarkı felekler
Bana eğilsin melekler
Mademki ben bir insanım
Aşık Daimi

Aydın Deniz
Alevi düşmanlığı bilinç altından böyle gün yüzüne çıkıyor. Yüzyıllardır süre gelen ve sistemin yürümesi adına yapılan çalışmaların bir örneğidir bu yazar kadın ve altına yorum yazıp destekleyenler, şaşırdık mı tabiki hayır bu kin nefret zihniyeti bitmedikçe bu örneklerde bitmeyecektir.
 
Ali Rıza Batman
Bu bayanın sayfasına biraz göz attım , fakat üslup olarak son derece çirkin söylemleri dikkatimi çekti . Anladığım kadarı ile Aleviler üzerinden muhalif kahraman olmayı denemiş fakat basit bir kişilik olarak sonuçlanmış
 
Metin Hakverdi
Alevilere saldırmanın karşı konulamaz cazibesi ile yazılmış berbat bir yazı. Kapı işaretleme vakaları üzerine haklı olarak gösterilen tepkiler üzerinden popülist bir nemalanma çabası içine girmiş " Melek Rabia Mine " denilen arsız. Belki çok klasik olacak. Adını ve dahi bu yazıyı daha fazla dillendirip amacına ulaşmasına yardımcı olmayalım derim.
 
Muharrem Uyar
Bu rabia da tayyip rabia sı
 
Özcan Özer
Alevi düşmanlığıyla yüzleşmeli, "ben bippoyum, her takıntılı olduklarımı itibarsızlaştırırım" fütursuzluğu yapıyor..
 
Bahar Nare Kızıl
Kadın, şeriatçılarin yaptığını görmüyor. Alevilerin, yapılan saldırılara verdiği tepkiden dolayı ruhen hastalaniyor... Eğer ruh hastası ise Bakırköy'e yatsın. Alevilerin sabrını taşırmasin!
 
Yavuz Selçuk
Bu gerici ve IŞİD zihniyetinin "yazar-cizer" takımı aslında Alevilere "verdikleri o masumane" desteklerinin altındaki Alevi düşmanlığı o kadar dışa vuruyor ki. Sözde kınama yazıları örgütlü olarak yapıldığını düşündüğümüz Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve hedef gösteriliyor olması meşru hale getiriliyor.
 
Azêm Deman
Başlığı bile yapılanı meşru gösterecek nitelikte bir anlam yüklenmiş (ALEVİLER MELEK MİDİR?) varsa bir şeytan inanırım ki onun bile aklına gelmez böyle bir zihniyet izahı. Bizim dumur insancıklarımız da kendilerini tanıttığı için el pençe divan olmakta tereddüt etmemişler.
 
Özgür Öğüt
O yazıyı midem bulanarak okudum. Bu utanmaz arlanmaz şahsiyete Alevi kapılarındaki çarpı işaretinin sandığı gibi bir güzelleme romantizmiyle alakası olmadığını anlaması için, Maraş katliamının ağıtlarıyla büyümüş birisi olarak o katliamda işaretlenen evlerde yüreği yanan kişilerle görüşmesini öneririm. Tabi azıcık vicdan ve idrak varsa..
 
Kaya Fkaya
Çok yazik! bu zavallının sayfasinda onlarca alevi ,aydin geçinen insanlar var ve hiç birisinin gıkı çıkmıyor ????
Bende ekli olmadığı için yorum yazamiyorum
 
Gönül Erdem
Eğer bir masluk yarısıda yapılacaksa buda alevlerdir ş... aleviler kimin tavuğuna kış demis
 
Hıdır ECEL - Alevi Haber / Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum