Alevi Federasyonu: 1 Mayıs Resmi Tatil Edilsin, Emeğin Bayramı Olsun

Alevi Federasyonu: 1 Mayıs Resmi Tatil Edilsin, Emeğin Bayramı Olsun

Alevi Federasyonu: "1 Mayıs Resmi Tatil Edilsin, Emeğin Bayramı Olsun"Alevi Bektaşi Federasyonu, (ABF) 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi...

A+A-

Alevi Federasyonu: "1 Mayıs Resmi Tatil Edilsin, Emeğin Bayramı Olsun"Alevi Federasyonu: "1 Mayıs Resmi Tatil Edilsin, Emeğin Bayramı Olsun"

Alevi Bektaşi Federasyonu, (ABF) 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi tatil kabul edilmesini istedi ve "emeğin bayramı" olarak kutlanmasını istedi.

ABF'den yapılan yazılı açıklamada, işçilerin ve emekçilerin mücadele deneyimlerinin Türkiye'nin toplumsal hafızasına olumlu izler bıraktığı belirtildi. Açıklamada, "Bu mücadeleden korkanlar ise, işçi ve emekçileri dünyasında travmalar yaratmıştır" dedi.
 
1 Mayıs'ın resmi tatil olmasının yasaklandığı ifade edilen açıklamada, "Bundan 31 yıl önce, 1 Mayıs 1977 tarihli vahşi katliamı ve o gün Taksim'de yitirdiklerimizi yüreğimizde taşıyoruz. 31 yıl sonra Taksim'de, ağıdın umuda dönüştüğü gün olmalı diyoruz. İşçilere "ayak takımı' diyen Başbakana yanıt verilecek gün olsun" denildi.

ABF açıklamasında şunlar belirtildi:

"1 Mayıs toplumsal sorunların üstünün örtülemeyeceğini bize hatırlatıyor. Yoksulluğa, işsizliğe, ırkçılığa, gericiliğe, anti laik uygulamalara, ayrımcılığa, siyasal İslam'a, asimilasyon politikalarına, neo liberal saldırılara karşı, "başka bir Türkiye mümkündür/ diyerek mücadele etmeyi bize hatırlatıyor. Birlikte ve dayanışma içerisinde olmamızı zorunlu kılıyor.

1 Mayıs bu ülkede demokrasinin, laikliğin, ekonominin, hukukun, özgürlüklerin ve refahın içinde bulunduğu krize yanıt üretmemizi bekliyor. Eğitim ve sağlık hakkının korunmasını, piyasa koşullarına terk edilmesini önlememizi istiyor.

1 Mayıs eşitlik, özgürlük ve adalet isteyenlerin dayanışmasıdır. 1 Mayıs ortak dertlerimizin, sorunlarımızın çözümünde, ortak akıl, ortak emek ve ortak güç yaratarak solun vicdanlarını güç birliğine dönüştürme zamanıdır. 1 Mayıs 2008 neo liberal politikaların, gericiliğin, ırkçılığın ve siyasal İslam'ın Türkiye'deki ablukasına, karşı daha fazla iş ve güç birliği zamanıdır."

-TAKSİM ÇAĞRISI-

ABF açıklamasında, işçi sendikaların 1 Mayıs'ı İstanbul Taksim Meydanında kutlama isteğine de değinildi. Açıklamada kutlamalar için "Taksim Meydanı" işaret edilirken, "Haydi demokratik, laik, eşitlikçi bir Türkiye için, geç olmadan solun güç birliğini yaratmaya, Taksim'de 1977 ağıdını 2008'de umuda dönüştürelim" denildi.

Öte yandan ABF Genel Sekreteri Ferdi Koç, federasyon üyesi kurum ve kuruluş başkanlarına 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili bir yazı gönderdi. Koç yazısında, 1 Mayıs kutlamalarına ABF pankartı arkasında güçlü ve kitlesel bir şekilde katılımı sağlanmasını istedi.

(ANKA) - HABERX - 24 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.