Alevi Federasyonu: Başbakan Hatasını Telafi Etmeye Çalışıyor

Alevi Federasyonu: Başbakan Hatasını Telafi Etmeye Çalışıyor

Alevi Federasyonu: "Başbakan Hatasını Telafi Etmeye Çalışıyor" Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Başbakan Recep...

A+A-

Alevi Federasyonu: Başbakan Hatasını Telafi Etmeye ÇalışıyorAlevi Federasyonu: "Başbakan Hatasını Telafi Etmeye Çalışıyor"
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da Alevi Olduğu Gerekçesiyle Öğretmeninden Dayak Yiyen Alevi Öğrencinin Ailesini Aramasını Olumlu Bir Gelişme Olarak Değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın, Hatasını Telafi Etmeye Çalıştığını Söyleyen Eser, Başbakan Erdoğan'ı Alevileri İlgilendiren Diğer Konularda da Duyarlı Olmaya Çağırdı.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Turan Eser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alevi olduğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından dövülen öğrencinin ailesini aramasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Turan Eser, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Amasya'da dini baskılar nedeniyle okul değiştiren kız çocuklarıyla ilgili yaşanan gelişmelere kulak tıkadığını söyledi. 

Eser, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul'da Alevi olduğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından dövüldüğü Meclis İnsan Hakları Komisyonu tarafından da tespit edilen B.K.'nın babası Ziram Kul'un aramasını ise olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Eser, "Alevi toplumunun ve demokratik kamuoyunun yoğun baskısı sonucu bu olayda hatasını telafi etmeye çalışmıştır. Bu bir önemli gelişmedir. Sadece bu olaylarda değil, buna benzer birçok olayda Başbakanı bütün toplumsal kesimlerin karşı karşıya olduğu ayrımcılık konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı Madımak Oteli'nin müze yapılmasının önünü kesmekle suçlayan Eser, "Sayın Başbakan Madımak Oteli'nin müze olmasına ilişkin girişimleri engellemesin. Madımak Oteli bir an önce müze yapılsın" diye konuştu.

(ANKA)  - 10 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.