Alevi gecesinde Başkonsolos'un 'Ferhat Tunç' öfkesi

Alevi gecesinde Başkonsolos'un 'Ferhat Tunç' öfkesi

Alevi gecesinde Başkonsolos'un 'Ferhat Tunç' öfkesi "Bu adam devlet düşmanıdır, sahneye çıkarmayın"Avusturya...

A+A-

Alevi gecesinde Başkonsolos'un 'Ferhat Tunç' öfkesi Alevi gecesinde Başkonsolos'un 'Ferhat Tunç' öfkesi

"Bu adam devlet düşmanıdır, sahneye çıkarmayın"

Avusturya Vorarlberg'de düzenlenen Alevi gecesine sanatçı Ferhat Tunç'un katılacağını öğrenen Türkiye’nin Bregenz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, konuşma yapmayacağını söyleyerek bir skandala imza attı.

Vorarlberg Alevi Kültür Merkezi ile dayanışma amacıyla düzenlenen Alevi gecesinde Başkonsolos Nuray İnöntepe, Ferhat Tunç’un gecenin sanatçısı olduğunu öğrenmesi üzerine “Ben bu adamın bulunduğu bu salonda konuşmak istemiyorum” diyerek dernek yöneticilerini tehdit etti.

Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Başkonsolosu ikna etmeye çalışan dernek yöneticileri Ferhat Tunç’un sahneye en son çıkacağını ve salonda bulunmadığını belirtmeleri üzerine Başkonsolos Nuray İnöntepe Ferhat Tunç’un programının iptal edilmesini istedi.

Vorarlberg Alevi Kültür Merkezi Başkanına ve Tahir Bahçetepe’ye “Bu adam devlet düşmanıdır, bir mazeret uydurun sahneye çıkartmayın. Hastalandı ve son anda gelemedi diyin.” diyen Türkiye’nin Bregenz Başkonsolosu Nuray İnöntepe şaşkınlık yarattı. Dernek ve Alevi Federasyonu yöneticileri ise salonu dolduran kitlenin Ferhat Tunç için geldiğini, bunun yapılmasının kitlede tepki yaratacağını, Başkonsolos Nuray İnöntepe'nin isteğinin anlamsız olduğunu belirterek ikna ettiler. Sahneye çıkıp konuşmasını yapan Nuray İnöntepe, sanatçı Ferhat Tunç sahneye çıkmadan önce “Tuvalete gidiyorum” diyerek yerinden ayrıldı ve salona bir daha dönmedi.

Vorarlberg Alevi Kültür Merkezi tarafından organize edilen gecede sanatçı Ferhat Tunç ise büyük bir coşkuyla sahneye çıktı. Bir buçuk saat sahnede kalan sanatçı Türkçe ve Kürtçe'nin Kurmanci ile Zazaki lehçelerinde söylediği şarkılarla salonda büyük coşku yarattı. Salonu dolduran binlerce kişi Ferhat Tunç’un şarklılarına eşlik ederek özlem giderdiler.

Başkonsolosun tutumuna ilişkin konser ardından açıklamada bulunan Tunç şunları söyledi: "Çok şaşırdım, asıl böylesine faşistçe düşünen birini bu geceye neden çağırmış olduklarını anlamakta zorlanıyorum. Türkiye’de yıllardır süre gelen yasakçı, ırkçı zihniyetlerini bu sefer Avrupa’da hâkim kılmaya çalıştıklarını görüyorum. Alevilerin gecesinde Alevilerin sanatçılarına yasak, ambargo koymaya çalışmak isteyen Başkonsolosun bu faşist tavrını kınıyorum. Zaman geçirmeden şahsımdan ve geceye katılan halkımızdan özür dilemesi gerekir. Ayrıca Avusturya Alevi Federasyonu yöneticisi arkadaşlarımızdan bu olayı yazılı olarak kınamalarını bekliyorum.”

BİRGÜN - ANF - 4 Ekim 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.