Alevi gençler Ankara'ya yürüyecek

Alevi gençler Ankara'ya yürüyecek

İSTANBUL (28.09.2008)- Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi, Alevi kuruluşlarının 7-8 Kasım’da İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Malatya ve Samsun’dan...

A+A-

Alevi gençler Ankara'ya yürüyecek

İSTANBUL (28.09.2008)- Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi, Alevi kuruluşlarının 7-8 Kasım’da İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Malatya ve Samsun’dan başlatacakları ve 9 Kasım’da Ankara’da büyük bir miting sonlandıracakları yürüyüşü desteklediğini açıkladı.

Girişim, dün yaptığı yazılı açıklamada, Alevi esnaflarının işyerlerinde “içki sattıkları” için saldırıya uğradığına, Alevi çocuklarının her hafta “zorunlu din dersi” işkencesine maruz kaldığına, insanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin yaşandığı Madımak Oteli’nin hala “kebapçı” olarak muhafaza edildiğine dikkat çekti, Alevi kurumlarının çağrısıyla gerçekleşecek yürüyüşe ve mitinge omuz vereceklerini kaydetti.

Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi'nin talepleri şöyle:

-Türkiye’deki gericiliğin en önemli sembollerinden, gericiliğin insanlığa düşman olduğunun en açık hatırlatıcılarından olan Madımak Oteli, bir an önce müzeye dönüştürülmelidir.

-Bir insan hakları ihlali olan, gerek uluslar arası gerekse ulusal yargı organlarında hukuksuzluğu defalarca kanıtlanan zorunlu din dersleri derhal kaldırılmalıdır.

-Alevi esnaf üzerindeki ayrımcı ve baskıcı politikalara son verilmelidir.

-Alevi toplumunun ibadethane olarak kabul ettiği cemevleri derhal diğer ibadethanelerin yararlandığı imkânlardan yararlanacak biçimde yasal statüye kavuşturulmalıdır.

-Basın özgürlüğü, gösteri ve yürüyüş özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü gibi alanlarda giderek artan baskılara son verilmelidir.

-İnternet siteleri üzerinde uygulanan yoğun sansür politikası durdurulmalı, AKP hükümetinin çıkardığı çağdışı internet yasası geri çekilmelidir.
 
ATILIM - 28 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.