Alevi gençler Hacıbektaş'ta buluşacak

Alevi gençler Hacıbektaş'ta buluşacak

Alevi gençler Hacıbektaş’ta buluşacak  İSTANBUL (03.08.2008)- Alevi gençler, 17 Ağustos günü düzenlenecek gençlik...

A+A-

Alevi gençler Hacıbektaş'ta buluşacakAlevi gençler Hacıbektaş’ta buluşacak 

İSTANBUL (03.08.2008)- Alevi gençler, 17 Ağustos günü düzenlenecek gençlik buluşmasına hazırlanıyor. Alevi örgütlerinin gençlik komisyonlarından yapılan ortak açıklamada Hacıbektaş'ta bir Alevi Gençlik Forumu düzenleneceği duyuruldu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik Komisyonu, Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP), Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu ve Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi Hacıbektaş etkinlikleri çerçevesinde ortak bir gençlik forumu düzenleyecek. 17 Ağustos günü Nevşehir Hacıbektaş ilçesindeki Süha Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek “Gençlerin Alevi örgütlerinden beklentileri ve gençlerin Alevi örgütlenmesine katkıları” başlıklı forum için çok sayıda ilden otobüsler kaldırılacak.

Alevi gençler foruma ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Yıllarca aynı retorikle beslendik: “Gençlik gelecektir.”, “Yarınlarımız, gençlerimiz”. Oysa gençlerimiz geleceğimiz değil, gençlerimiz yarınlarımız değil, gençlerimiz bugün olmalı. Alevi örgütlülüğünün geliştiği, büyüdüğü şu dönemde; tarihi bir adım daha atılıyor. Alevi gençleri artık yarınlarını beklemiyorlar; bugünlerine sahip çıkıyorlar.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından çağrısı yapılan “Gençlerin Alevi Örgütlerinden Beklentileri ve Gençlerin Alevi Örgütlenmesine Katkıları” başlıklı foruma katılacak gençler; ülkesine, bugünlerine ve yarınlarına sahip çıkacaklar. Alevi örgütlülüğünün geleceğini konuşacaklar; Türkiye’nin dört bir yanında gençlerle bir araya gelip iletişim kurma olanağını yakalayacaklar. Alevi kuruluşları gençlerine, Alevi gençleri kuruluşlarına sahip çıkıyor. Tarihin seyircisi olmak istemeyen, yarınları beklemeyip bugünün sahibi olmak isteyen tüm dostlarımızı 17 Ağustos 2008 günü, saat 11.00’da Hacıbektaş’taki Süha Düğün Salonu’na bekliyoruz.

ATILIM - 03.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.