Alevi Gençlik Forumuna Destek Mesajları

Alevi Gençlik Forumuna Destek Mesajları

Alevi Gençlik Forumuna Destek MesajlarıSERÇEŞME ALEVİ GENÇLİK FORUMU'NA DESTEK Dostlar, Sevgili Canlar, YARININ UMUDU GENÇLERİMİZ;...

A+A-

Alevi Gençlik Forumuna Destek MesajlarıAlevi Gençlik Forumuna Destek Mesajları

SERÇEŞME ALEVİ GENÇLİK FORUMU'NA DESTEK
 
Dostlar, Sevgili Canlar, YARININ UMUDU GENÇLERİMİZ; karanlık beyinler, tarihin her döneminde ve yer kürenin pek çok bölgesinde, aydın düşünceye ve berrak inanca karşı hep ilkel ve saldırgan davranmıştır! Özünde İnsan sevgisini, hak, adalet, hümanizma, barış ve kardeşliği savunan, toleransı, sevgiyi öne çıkaran; İnsanı kutsal bir varlık gören ve merkeze alan Alevi kültür ve inancını; çağdışı yaklaşımlar ve bağnaz kafalar idrak edemezler!...Kadın-erkek eşitliği temelinde, cemde, cemaatta, dostluk ve paylaşımda bir, beraber, eşit olan Alevi felsefe ve inancında; can cana, yan yana duruş vardır…

Bu güzel duruşu ve insan onuruna yakışır tavrı, beyni ve yüreği bağnaz olanlar algılayamazlar. Fanatik düşünceliler özümseyemezler tabii ki! Dostlar, BU DAR, KARA GÖRÜŞLER, ÖYLE HAVADAN İNMEDİ!

Bağnaz, saldırgan görüşlerin maddi ve manevi temelleri hazırlandı tarihler boyunca. Yapısını ve tapısını geri kalmış, uyuşturulmuş inanç ve düşüncelerden alan sistemler de sorumlu ve bir o kadar da suçludurlar!...

Değerli Dostlar, Sevgili Canlar, Çağdaş, özgür ve aydın yürekler...

Yüzyıllardır bedellerini yaşamın pek çok alanlarında ağır ödeyerek bugünlere taşıdığımız ALEVİ Felsefe ve inancımızı, gelecek nesillere onurluca yansıtmak ve yaşatmak adına baskıcı rejimlerin ve cuntaların tanığı, sanığı vede ağır işkence, hapis ve sürgünlerini yaşayan bir Kadın Halk Ozanı Aşık ŞAH TURNA olarak alenen belirtiyoruz ki, bugüne değin PİRSULTAN'larımız gibi yılmadık, yılmayacağızda! Uzunca yıllardır memleketimizde Alevi toplumuna- Demokratik düşüncelere karşı, tek yanlı, şoven geri anlayış ve baskıların egemen kılındığı hükümetler döneminde, iktidar erklerinin koruması, kollaması ve maddi-manevi teşvikleri sonucu; daha da palazlanarak Alevi ve demokrasi düşmanı tavır sergilemekte bir beis görmediler!

Yarınların umudu sevgili Gençlerimiz, Canlarımız, SERÇEŞME buluşmanızı sevgiyle selamlıyor, turnanın kanadında umut, sevda ve direnç türkülerimi yolluyorum.

AŞK ile, MUHABBETLE, CAN-CAN'A

Halk Ozanı Şah Turna (ŞAHTURNA) & Ozan ŞİAR Can

www.sahturna.com   www.siarcan.com

Gençlik Forumu'na Danimarka'dan da Destek

Gençlik Forumu'na Danimarka'dan da DestekDanimarka Alevi Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Sağlıcak'ın Alevionline'a gönderdiği e-postayı aktarıyoruz:

Sevgili Canlar

Öncelikle 17 Ağustos tarihinde gerçekleşecek toplantının medya ve çağrı girişiminde bulunan ekipleri yürekten kutlar, etkinliğe sahip çıkan ve destekleyen onca kuruluşlarımıza da teşekkür ederim.

Gençlerimizin beklentilerini sunacağı, vizyonlarını dile getireceği ve geniş iletisim kurma imkanı bulacağı toplantının güçlü bir sonuç bildirgesiyle sona ermesini temenni ederim. Artık hızlı, lâkin dikkatli adımlarla ilerlemenin, vizyonumuzu ortak bir şekilde belirlemenin ve birliğimizi vurgulamanın zamanı geldiğini düşünmekteyim.

Bir ilk'in gercekleşeceği 17 Agustos tarihinde Hacibektaş'ta siz dostlarla bulunamasak da, sonsuz desteğimizi sizlere sunar ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğimize dair sözümüzü veririz.

Olanca Saygılarımla

DANİMARKA ALEVİ GENÇLİK
Başkan Çagdaş Saglıcak
   

ALEVİ HABER AJANSI - 13 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.