"Alevi Gençlik Kampı"nın Ardından

"Alevi Gençlik Kampı"nın Ardından

"Alevi Gençlik Kampı"nın Ardından       Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Gerçekleştirdiği...

A+A-

"Alevi Gençlik Kampı"nın Ardından        "Alevi Gençlik Kampı"nın Ardından      
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Gerçekleştirdiği Alevi Gençlik Kampının Değerlendirmesini yayınlıyoruz...

İlkini gerçekleştirdiğimiz alevi gençlik kampının üzerinden 10 gün gibi bir zaman geçti, sağlıklı ve objektif değerlendirme yapmak için yeterli bir zaman.

Alevi Gençlik Kampı fikriyatını Hacıbektaş’ta gerçekleştirilen gençlik forumların da konuşmuş daha sonra danışma kurullarımızda üzerinde fikir yürütmüş ve en son genel kurulumuzda  aldığımız tavsiye kararı üzerine GYK da görevlendirme yaparak uygulama sürecini başlatmıştık.

Kampın amaçları,  bir, gençler arasında dayanışma ve kaynaşma duygusu yaratmak, iki, alevi gençlerini alevi öğretisinin derinlikleri ile buluşturmak, üçüncüsü ise uzun vade  geleceğin örgüt yöneticilerini yani kadrolarını yetiştirmek.

İlk yapacak olmanın acemiliği ve tedirginliğini aşmak için kamp öncesi kampın yapılacağı yere iki kez gidilmiş, kampın bütün ayrıntıları gün gün planlanmıştır. 

Kampın fiziksel mekanı, tatil köyü olarak hizmet veren mekan yeşillikler içinde, havuz, deniz, konser alanı, ses ve sinevizyon düzenekli toplantı salonu, yemekleri, konforlu odaları, basket ve voleybol sahaları ile kamp boyunca ödediğimiz bedele göre oldukça yeterli imkanları sunmuştur.

Kamp programı, sabah ve öğleden sonra iki saatlik sunum+tartışmalar, akşamları da müzik + dinleti, aralarda da serbest zaman olarak planlanan kamp programı sunumların zaman zaman 3 er saate uzaması  ile çekilmez hale gelse de genel de katılımlar orta-üst düzeyde kalmıştır. Sunumlardaki zenginlik ve bilgelik, sorularımızla daha da derinleştirilmeye çalışılmıştır. Serbest zamanları değerlendirmeyi gözden geçirdiğimizde, bu zamanların daha planlı hale getirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu arada zevkli voleybol ve su topu maçlarını unutmamak gerekir. 

Kampın zaman dilimi ve süresi, ilk olmasının verdiği acemilikle başlangıç için beş gece altı gün olarak kararlaştırılmıştır. Gelecek yıllarda örgütlüğümüzle birlikte günlerin sayısı artırılabilir. Zaman dilimi için ise kampın son günlerine doğru nezle grip olanların sayısındaki artışa bakılırsa biraz daha ağustosun içine almakta yarar vardır, diye düşünülebilir. Tabi bu küçük nezle-griplerde geceleri  sahilde  uzun oturmalarının payını da unutmayalım.

Kampın katılımı, kampa yetmişe yakın genç, yirmi civarında örgüt yöneticisi katılmıştır. Başlangıçta her şubeden iki genç olarak planlamış ve yöneticilerle birlikte 150-160 arasında bir katılım hedeflenmişti. Ancak bazı şubelerimizin kampı içselleştirme, bütünlüklü bir örgütsel faaliyet olarak algılama ve değerlendirme konusundaki yetersizliklerinin, katılım azlığındaki payı büyüktür. Bu katılım sonucunu toplam örgütsel hayatımızın bir karşılığı olarak değerlendirmek ve daha çok örgütlenmek, derinleşmek gerekiyor.

Sonuç, yukarıda değerlendirmesini yaptığımız alevi gençlik kampı oldukça zengin deneyimler bırakarak örgütsel hayatımızda ve demokratik alevi hareketinin tarihindeki mütevazi yerini almıştır. Emeği geçen, başta gençleriyle katılan şubelerimiz olmak üzere, herkes sağ olsun var olsun …

Şimdi önümüzde, örgütlüğümüzü daha güçlendirip derinleştirerek dostlarımızla birlikte daha geniş katılımlı bir kamp için  çalışmalarımızı başlatmak görevi hepimizi bekletmektedir. 

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ
 

KAYNAK : Alevihaber.com - 15 Eylül 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.