Alevi gösterisinde olağan şüpheliler

Alevi gösterisinde olağan şüpheliler

Alevi gösterisinde olağan şüpheliler Aleviler’in Ankara’daki oturma eyleminde Dörtyol benzeri provokasyon planladıkları öne...

A+A-

Alevi gösterisinde olağan şüpheliler
Alevi gösterisinde olağan şüpheliler
 
Aleviler’in Ankara’daki oturma eyleminde Dörtyol benzeri provokasyon planladıkları öne sürülen Hatay’da görevli bir uzman çavuş ile kadın güvenlik görevlisi yakalandı

TARAF - Alevilerin zorunlu din dersinin kaldırılması talebiyle geçen cumartesi Ankara’da yaptığı 24 saatlik oturma eylemi sırasında gözaltına alınan iki kişiden birinin Hatay Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Kadir T., diğerinin ise bir özel güvenlik şirketinde çalışan Özlem K. olduğu ortaya çıktı.

Uzman Çavuş Kadir T.’nin, Hatay Dörtyol’da dört polisin öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda da isminin geçtiği öne sürülüyor. Şüphelilerin üzerinde silah çıktığı öğrenilirken, Ankara’da da Dörtyol ve İnegöl’de yaşanan olayların bir benzerini çıkarmak istedikleri ileri sürülüyor.
 
Eylemciler şüphelendi

Edinilen bilgilere göre 9 ekim gecesi Sakarya Caddesi’nde yapılan oturma eylemine katılan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, gösteriye katılan iki kişiden şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Taraf’a konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, olayı şöyle anlattı: Dernek üyelerimizden bir genç saat 04.00 sıralarında bizim oturduğumuz grup arasında şüpheli iki kişinin olduğunu ve bu kişilerin belinde silah bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine biz de durumu kendilerine belli etmeden polise haber verdik. Daha sonra bu kişilerden birinin uzman çavuş olduğunu öğrendik. Emniyet yetkilileri bize şüphelilerle ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti.”
 
Komutanlığa götürüldü

İhbar üzerine Çankaya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, biri kadın şüpheli iki kişiyi saat 04.30 sıralarında gözaltına aldı. Kimlik bilgileri tesbit edilen şüphelilerden birinin Uzman Çavuş Kadir D., diğerinin ise Özlem K. olduğu ortaya çıktı. Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Uzman Çavuş Kadir D.’nin izinli olmadığı halde Ankara’ya geldiği ve Dörtyol olaylarında isminin geçtiği öne sürülüyor. 1973 Akşehir doğumlu olan uzman çavuşun Çankaya Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadesine başvurulmadığı ve Ankara Merkez Komutanlığı ekiplerince ifadesinin alındığı bildirildi. Uzman çavuşla birlikte gözaltına alınan 1980 doğumlu Özlem K’nın ise Eskişehir Sulakyurt nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Özlem K.’nın bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Üzerlerinde silah bulundu

Polisin yaptığı üst aramasında uzman çavuşun üzerinde Baretta marka silah ve dokuz adet mermi bulunurken, kadının üzerinde ise 92 İtalya markalı bir silah ve bir mermi bulundu.

Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Özlem K.’nın neden eyleme katıldığı konusunda çelişkili açıklamalar yaptığı ancak, delil yetersizliği nedeniyle iki gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Uzman çavuşun eşiyim

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik görevlisi Özlem K.’nın gözaltına alınmadan hemen önce bölgede görevli polislere uzman çavuşun eşi olduğunu ve kimliğini evde bıraktığını söylediği öğrenildi. Ancak yapılan aramada kadının üstünden kimliğinin çıktığı belirtildi. Özlem K.’nın ifadesinde, “Polisi görünce korktum. O yüzden yalan söylemek zorunda kaldım” dediği belirtiliyor.

ARZU YILDIZ/ANKARA - TARAF - Istanbul - 13.10.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.