Deniz Çamur

Deniz Çamur

Alevi Haber olarak üstlendiğimiz misyon

A+A-

Alevi Haber sitesinde son haftalarda yayınladığımız ve genellikle sosyal çevremizi sarmalayan kişi ve kurumları konu alan bazı özel haberler  büyük yankı yarattı. Çoğunluğu olumlu olmak üzere birçok e-posta, telefon ve mesajlar aldık. Övenlerde oldu, eleştirenlerde oldu.

Bu süreçte en dikkat çekici tepkiler daha doğrusu tepki örgütleme uğraşları sosyal medya üzerinden yürütüldü ama durduğumuz yerin sağlamlığına güvenerek her türlü saldırı ve provokasyona ve reste verilmesi gereken cevabı vererek hep kazandığımız finaller oynadık.

Alevi Haber olarak öncelikle kendimize ve kendi çevremize bakarak “Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” anlayışıyla hareket ettäk ve etmeye devam etme kararlılığındayız.

Mehmet Akif Ersoy der ki, “Biri dinime küfretse boğarım. Boğamazsın ki, hiç olmazsa yanımdan kovarım. Kovamaz isem de içimden kin duyarım.” Bizim bazı yazı ve haberlerimize tepki gösterenler Aleviliğe küfredenleri bırakın boğmayı veya yanından kovmayı, en azından bir kin bile duy(a)muyorlar. Bunuda geçelim, bu çevrelerle çok sıcak dostane ilişkileri sürdürebildiklerine sosyal medya kanal akışlarındaki yazı, paylaşım ve beğenilerden gözlemleyebiliyoruz. Öyle körelmişler ki, kalkıp Aleviliğe küfredenlerle bir olup, yolu saptıranlara karşı mücadele edenlere cephe aldıklarını dahi gözlemliyoruz. Bunlar hem celladına hem celladının etrafını sarmalayan ahalisine âşık olmuşlar!

Hem Alevi Haber olarak hemde Aleviler olarak tabi ki bizlere yapılan haksızlıklarla karşı durup, mücadele edip, haksızlıklara karşı duracağız. Bu mücadele dışa yönelik olduğu gibi içe yönelikte işlemelidir, işleyecektir. İçimizdeki yanlış duruş sergilenyenleri teşhir etmeye bütün gücümüzle devam edeceğiz.

Birer camiye dönen Cemevileri, Cemevilerini kendi kişisel çıkarları için basamak yapan şarlatanlar, kurumlara göz kırparak yer kapmaya çalışan aydın kılıklı simsarlar ve coğrafyamızda yaşanılan haksızlıklar ve hukuksuzlardan rahatsız olmayanlar, Alevi Haber'in yayınlarındanda rahatsız olmamalıdırlar. 

....

Bir başka yaklaşım da ruhban sınıfı d,ye adlandırdığımız çevrelerden geliyor, bunlar 'Seyyid', 'Dede' önadı takan ve geleneksel Aleviliği savunuyor görüntüsü vererek ''Alevi Haber sitesi kim oluyorda Alevilik adına yorumlar yapıyor, ne hakla Alevilik üzerinde söz söylüyor ve kimi temsil ediyor ve birilerini yargılar yayın yapıyor'' diyorlar.

Bunca gözle görünen yanlışa ve haksızlığa karşı bizler Alevi Haber olarak Alevileri temsil edemeyiz demeden, dilimizin döndüğü, aklımızın erdiği kadarıyla yanlış ve haksızlıklara karşı durmaya çalışıyor ve yanlışlıkları teşhir ediyoruz. Bu bir temsiliyet meselesi değil, bir duruş, analiz, yorumlama, öngörü ve hakkını verme konumlanmasıdır.

Alevi Haber sitesi; Aleviliği ve Alevileri savunmak için yeterli bilgi ve donanıma sahiptir. Alevilikle ilgili tüm gelişmeleri ve yayınlanan literatürü titizlikle takip ederken günümüzün kaçınılmaz haber ve gelişmelerini sosyal medya kanallarını hem aktif olarak kullanıp hemde gözlemci olarak takip ediyoruz.

Üstlendiğimiz misyon insanlarımıza ve araştırmacılara bir Alevilik tarifi vermekten daha çok yola hizmet ettiğini düşündüğümüz tüm yazı ve kaynakları bir çatı altında toplamak ve Alevilerin toplumsal duruşuna sadık bir yayın politikası izmemektir diyebiliriz.

...

Alevilerinin çoğunun Alevilikten uzaklaştığını, İslami kanala aktığı, bazı cemevlerinin camiye dönüştürmeye çalıştığını yazıyor olmamızdanda rahatsızlık duyanlar oluyor. Aleviliği özünden koparanları haberleştirerek teşhir etmek bizlerin en doğal ve meşru hakkıdır.

Tribünlere oynayan aydın kılıklı Turancı, Şiacılarla ve Dede kılıklı imamlarla, yer kapmaca oynayan samimiyetten uzak kişiliklerle kaybedecek zamanımız esasında hiç yoktur, hepsini hakettikleri kadar tanıyıp, hakettikleri yere nakledip önümüze bakacağız. Bu topluma yanlış yapan hiçkimse kendisini dokunulmaz görmesin, görmemelidir. Bunu açıkça ilan etmemize rağmen Alevi Haber ile uğraşır ve haksız yerde durup bizlerle polemiğe girerlerse sadece kaybedebilirler. Çünkü bizlerin bireysel hiçbir kaygısı yoktur.
Tüm hesabımız dürüst, samimi ve toplumumuza layık bir duruş sergilemektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum