Alevi hakemlere görev verilmiyor

Alevi hakemlere görev verilmiyor

Alevi hakemlere görev verilmiyorHatay'da 12 genç hakem, Alevi kimlikleri nedeniyle kendilerine maç verilmediğini öne sürerek,...

A+A-

Alevi hakemlere görev verilmiyorAlevi hakemlere görev verilmiyor

Hatay'da 12 genç hakem, Alevi kimlikleri nedeniyle kendilerine maç verilmediğini öne sürerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu.

HABER MERKEZİ - İnsanların Alevi ya da Kürt kimliklerinden dolayı karşılaştıkları ayrımcı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Ayrımcılık iddiası, bu kez futbol camiasından geldi. Hatay'da 12 genç hakem, Alevi oldukları için kendilerine maç verilmediğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e mektup gönderdi.

Hakemler mektuplarında, İHK Başkanı Ali Kozan ve Hakem Atama Sorumlusu Cuma Koçak’ın ayrımcılık yaptığını savundu. Kendilerine Alevi oldukları için maç verilmediğini ya da "çok hafif maçlarda" görevlendirildiklerini söyleyen 12 hakem, sorunun çözümü için Futbol Federasyonu'nun girişimlerde bulunmasını istedi.

Söz konusu iddiayı gündeme getiren hakemlerin isimleri ise şöyle: Kemal Paşa, İlker Karaciğer, İrfan Genç, Necip Onur Akar, Necim Kavvasoğlu, Serkan Gözel, Göksel Ezer, Fuat Eğer, Salim Lif, Ersin İşsever, Ali Mansuroğlu, Erdal Turunç.

İmzası bulunan hakemlerden 3'ünün klasmanda görev yaptığı bildirilirken, bu üç hakemin de yılsonunda klasmanlarının düşürüleceği öne sürüldü.

Özgür Radyo - 27 Haziran 2009

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.