Alevi İnanç Kurulunun bayram mesajı: ''Can'a kıymayın, dayanışın, Hızır olun''

Alevi İnanç Kurulunun bayram mesajı: ''Can'a kıymayın, dayanışın, Hızır olun''

Gelin hep birlikte ilimden gidilmiyen yolun sonu karanlıktır diyerek öğrenci okutmayı, yoksula yardım etmeyi, gönlü kırık olanların gönüllerini yapmayı en iyi kurban olacağı bilinciyle hareket edelim.

A+A-

AABK İNANÇ YOL VE ERKAN KURULU

HAKK’A YAKIN OLABİLMEK İÇİN ESAS OLAN, NEFS’i YOLA KURBAN ETMEKTİR.

Canım Erenlere Kurban
Serim Meydanda Meydanda
İkrarım Ezelden Kadım
Canım Meydanda Meydanda
Gerçek Olan Olur Gani
Gani Olan Olur Veli
Nesimi'yem Yüzün Beni
Derim Meydanda Meydanda

Sevgili Canlar,

Tarihler boyunca inançlarda ve dinlerde yaşanagelen Kurban inancı kendini reforme etmesiyle değişik şekiller alarak günümüze değin yaşatılmış bir dayanışma ve yardımlaşma amacıyla süregelmiştir.

Hangi din ve inanç olursa olsun, Kurban adamanın amacı yoksul ve fakirlerin sofralarına bir lokma sunmaktır. Bu lokmayı sunarken esas olan bulunduğumuz ortama ve anlamlı yere göre gönül ve vicdan terazisinden geçirdiğimiz, yardım edeceğimiz canların ihtiyaçlarına deva olabilmesidir.

Dünya’nın her kıtasında hala açlıktan ölen çocuklar varken, evine ekmek götüremeyen ailelerin sıkıntısı duruyorken, hastasını doktora götüremeyen, sobasını ısıtamayan ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok olanaksızlar varken, buralara bağış olarak sunmak en iyi kurbandır.

Canlar,
Kurban’ınız dertlere derman, hastalara şifa olacaksa, o engin yüreğinizdeki yardımlaşma anlamlı yerde bağışlanmalı, dertlere bir nebze şifa olmalıdır.

Gelin hep birlikte ilimden gidilmiyen yolun sonu karanlıktır diyen, Hünkarın sözünü rehber edinerek, öğrenci okutmayı, yoksula yardım etmeyi, gönlü kırık olanların gönüllerini yapmayı,kurumlarımıza , Cemevlerimize yardım etmenin en iyi kurban olacağı bilinciyle hareket edelim.

Bu düşünceyle ihtiyacı olan her bir cana sende Hızır ol diyerek gönül lokmanızı yardım olarak
yapın. Şah’ı Merdan Ali, Boz atlı Hızır Lokmalarınızı kabul etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle, her canın kavgasız, kansız, barış ve hoşgörü içerisinde Insanca
yaşayacakları, Hakk`ca bölüşecekleri güzel bir dünya aşkıyla, cümle yol talibine, Ana sultanlara, pirlere aşkı muhabbetlerimizle.

AABK İnanç Yol ve Erkan Kurulu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum