Alevi İşleri Vakfı çalışması yok

Alevi İşleri Vakfı çalışması yok

Alevi İşleri Vakfı çalışması yokDevlet Bakanı Faruk Çelik, ''Alevi İşleri Vakfı diye bir vakfı, böyle bir ismi saygısızlık...

A+A-

jhgjklgjAlevi İşleri Vakfı çalışması yok

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Alevi İşleri Vakfı diye bir vakfı, böyle bir ismi saygısızlık olarak görürüz'' dedi.

Çelik, temaslarda bulunmak için geldiği Adana'da, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, basına kapalı olarak partililerle görüştü.

Görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, ''Alevi Vakfı''nın kurulması yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine şunları kaydetti:  ''Alevi İşleri Vakfı diye bir vakfı, böyle bir ismi saygısızlık olarak görürüz. Hem bizim çalışmalara saygısızlık, hem katılımcılara saygısızlık, hem tarihi sürece saygısızlık olarak görürüz. Bunlar masa başı haberlerdir. Biz Alevilerle ilgili çalışmalarımızı derli toplu bir şekilde yürütüyoruz. Cemevleri'nin statüsüyle ilgili geçen hafta bir çalışma yaptık. Arkadaşların farklı, güzel önerileri oldu. Bunlardan bir tanesi de bir vakıf, bir kamu vakfı kurulup, bütün Cemevleri'nin o vakfa bağlı olması yönünde bir öneri geldi. Daha bir sivil yapı ve bu şekilde devletin bazı kaynaklarını ya da bazı yasalardan doğan haklarını karşılayabilecekleri yönünde bir görüş ifade edildi. Bu ve benzer alternatifler üzerine çalışmalar sürdürülüyor. Hüküm anlamında bizim yaptığımız bir açıklama değil.''

Timeturk.com - AA - 26 Şubat 2011 Cumartesi

Bakan Çelik: 'Alevi İşleri Vakfı' diye bir çalışma yok
 
Devlet Bakanı Faruk Çelik, bugün bir gazetede yer elana 'Alevi İşler Vakfı' şeklinde bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Çelik, "Alevi İşleri Vakfı diye bir çalışma bizim için yapılan işlere saygısızlık olarak görüyoruz. Hem bizim çalışmalara hem katılanlara hem de tarihi sürece saygısızlık olarak görüyoruz. Bunlar masa başı haberlerdir. Fakat biz Alevilerle ilgili çalışmaları derli toplu bir şekilde yürütüyoruz." diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cemevlerinin statüsü ile ilgili geçen hafta bir toplantı yaptıklarını ve farklı güzel önerileri aldıklarını söyleyen Çelik, "Bunlardan bir tanesi da bir kamu vakfının kurulup bütün cemevlerinin bağlı olması önerisi geldi. Daha sivil bir yapı, devletin bazı kaynakları ve yasalarda haklarının karşılanacağına ilişkin bir görüş geldi. Bu ve benzeri alternatif düşünceler üzerinde çalışılıyor. Bu bizim yaptığımız açıklama değil. Kaynağını bilemediğim nereden aldıklarını bilemediğim manşeti tüm sürece haksızlık olarak değerlendiriyorum. Alevi İşleri Vakfı diye bir şey olur mu yani. İhale işi değil bu." ifadelerini kullandı.
 
ZAMAN -CİHAN - 26.02.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.