Alevi Kadınlar Bir’likte’den, ‘Alevi Kadın Buluşması’örgütleme çağrısı

Alevi Kadınlar Bir’likte’den, ‘Alevi Kadın Buluşması’örgütleme çağrısı

'Alevi Kadınlar Bir'likte' metni imzacısı kadınlar, Türkiye, Avrupa ve Kıbrıs'ta bulunan Alevi Kadın örgütlenmelerindeki Analara ve kadınlara seslenerek, bir "Alevi Kad

A+A-

Alevi Kadınlar Bir’likte metni imzacısı kadınlar, Türkiye, Avrupa ve Kıbrıs’ta bulunan Alevi Kadın örgütlenmelerindeki Analara ve kadınlara seslenerek, bir “Alevi Kadın Buluşması” örgütleme çağrısında bulundu.

Ayfer Düzdaş, Aylin Arslan, Ceren Ataş, Dilek Odabaş Bakır, Gülfer Akkaya, Gülseven Medar, Kelime Ata, Maviş Güneşer, Seval Ünlü’nün de aralarında olduğu 18 kadın imzacının bulunduğu metinde, “Türkiye’de, Avrupa’da ve Kıbrıs’ta bağımsız ya da Alevi kurumlarımızın çatısı altında, birleşik ya da tek örgütlenen pek çok Alevi kadın örgütlenmesi çalışmalarını sürdürmekte. Şimdi bu sürekleri yan yana getirme, birikimlerimizi, deneyimlerimizi buluşturma, cemal cemale sorunlarımızı konuşma ve ortak çözümler yaratma zamanı” denildi.

Çağrı metninde, “Bu tarihsel buluşmaya imza atacak kurumlarımız Bacıyan-ı Rum’dan, Anadolu Bacıları’ndan bu yana bu toprakların hasret kaldığı bir büyük buluşmaya hizmet etmiş, imza atmış olacaklardır” ifadesi yer aldı.

Alevi Kadınlar Bir’likte metni imzacısı kadınların açıklaması şöyle:

“Binbir sürekten gelerek birleşen Yol’umuzun çiçek demetleri, Türkiye’deki, Avrupa’daki ve Kıbrıs’taki Alevi Kadın örgütlenmelerimizdeki Analarımız, kızkardeşlerimiz;

Biz aşağıda imzası bulunanlar Yol’un binbir süreğinden birinde gücümüz, aklımız yettiğince emek veren Alevi kadınlarız. Bu Yol’un ilmini, irfanını bildiğimiz kadar taşını turabını da bizzat kendi yaşamlarımızdan bilenlerdeniz.

Aynı bahçede renk renk açan Alevi kadınlar olarak pek çok deneyim biriktirdik. Ne mutlu ki bu emek, deneyim ve birikimlerimiz, Türkiye’de, Avrupa’da ve Kıbrıs’ta vücut bularak Alevi Kadınlar için büyük önem taşıyan kıymetli örgütlenmelerinizi meydana çıkardı.

Bu örgütlenmeler ve tek tek hepimizin katkısıyla, kadıncıl bir inanç olan Aleviliğin içeriden ve dışarıdan erkekleştirilmesine karşı önemli direnç mevzileri oluşturduk.

Ancak siz de takdir edersiniz ki, etrafımızı saran siyasal İslamcı kuşatmayla, kurumlarımıza, evlerimizin içine hatta bilinçlerimize dek ulaşan erkek egemen zihniyetle baş edebilmek için bundan daha fazlasını yapmaya ihtiyacımız var.

Farklı coğrafyalarda, farklı süreklerde olsanız da, Alevi Kadınları içerden ve dışardan kuşatan tehlikelere karşı iyi bir başlangıç yapabilmek için üzerinde yükselebileceğimiz en güvenilir ve doğru zemin bu dönem sizlerin emekleriyle çalışmalarını sürdüren Alevi Kadın örgütlenmelerimizdir.

“CEMAL CEMALE SORUNLARIMIZI KONUŞMA VE ORTAK ÇÖZÜMLER BULMA ZAMANI” 

Türkiye’de, Avrupa’da ve Kıbrıs’ta bağımsız ya da Alevi kurumlarımızın çatısı altında, birleşik ya da tek örgütlenen pek çok Alevi kadın örgütlenmesi çalışmalarını sürdürmekte. Şimdi bu sürekleri yan yana getirme, birikimlerimizi, deneyimlerimizi buluşturma, cemal cemale sorunlarımızı konuşma ve ortak çözümler yaratma zamanı.

Hepimizin kolektif emeğiyle oluşan kadın örgütlenmelerimizle yürümek bizlere güven ve umut veriyor. Ancak şimdi sizlerin, bizlerin önünde bu ayrı duruşları yan yana getirme görevi bulunuyor. Mevcut Alevi Kadın örgütlenmelerimize, Türkiye’de, Avrupa’da ve Kıbrıs’taki bütün Alevi kadınları ve onların örgütlenmelerini yan yana getirecek bir “Alevi Kadın Buluşması” örgütleme çağrısında bulunuyoruz.

“BU TOPRAKLARIN HASRET KALDIĞI BÜYÜK BULUŞMAYA İMZA ATMIŞ OLACAKSINIZ” 

Bu tarihsel buluşmaya imza atacak kurumlarımız Bacıyan-ı Rum’dan, Anadolu Bacıları’ndan bu yana bu toprakların hasret kaldığı bir büyük buluşmaya hizmet etmiş, imza atmış olacaklardır. Ve biz aşağıdaki imzacılar olarak, alacağınızı umduğumuz bu kararın hayata geçirilmesinde, değil elimizi, tüm benliğimizi bu taşın altına koymaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Kadıncıl Aşk ile…”

NEDEN BİR’LİKTE?

Açıklamada, Bir’liktenin anlamı da şöyle belirtildi:

“İsimimizdeki “Bir’likte” ile iki şeye gönderme yapıyoruz. Biri kadınların birlikte mücadelesinin kadınları güçlendirmesi. Diğeri de Alevilik inancında mevcut olan Bir’in kendisine gönderme var. Yani Hakk dediğimiz, Bir’e gönderme var. Bu bir kelimeye, kadınlar birlikte güçlü ve Alevilikteki Bir’i, Bir olmayı, diri, iri ve güçlü olmayı sığdırmaya çalıştık.”

Alevi Kadınlar Bir’likte metninin ilk imzacısı kadınlar şunlar:

Ayfer Düzdaş, Aylin Arslan, Belgin Ayrancı, Canan Canlı, Ceren Ataş, Dilek Odabaş Bakır, Eylem Enül Yorulmaz, Evrim İnan, Gülfer Akkaya, Gülseven Medar, Kelime Ata, Makbule Türk, Maviş Güneşer, Nilgün Mete, Nurşen Polat Yılmaz, Ruken Bayram, Seval Ünlü, Yüksel Kapıkıran.

Bu arada, change.org’da da Alevi Kadınlar Bir’likte adıyla imza kampanyası da başlatıldı.

İmza bağlantısı: Alevi Kadınlar Bir’likte

PİRHA/ İSTANBUL 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.