Alevi Kadınlar: İnancımızdan da, doğamızdan da vazgeçmiyoruz

Alevi Kadınlar: İnancımızdan da, doğamızdan da vazgeçmiyoruz

Alevi Kadınlar, birçok yerde devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklama yaparak; “Yanan ağaç değil, yanan geçmişimiz ve geleceğimizdir, yanan biziz. İnancımızdan da doğamızdan da vazgeçmiyoruz. İnadına nefesleneceğiz! İnadına koruyacağız doğamızı, ina

A+A-

Alevi Kadınlar Dersim, Bingöl ve Bitlis’te devam eden orman yangınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, doğanın bilinçli olarak tahrip edildiğini ve yangınlara müdahale etmeyenlere karşı inançları gereği doğayı savunmaya devam edeceklerini belirttiler.

“YANAN BİZİZ, YAKAN DEVLET”

Alevi Kadınlar, ‘Bitlis’ten Dersim’e, Dersim’den Bingöl’e her yeri ateş sarmış’ diyerek şunları dile getirdi:

“Harde Deweş yanıyor. Doğamız, ormanlarımız göz göre göre kül oluyor. Sadece doğa değil, bütün bir yaşam yok oluyor!

Alevi Kadınlar olarak 13 gündür yanan ağaç değil her birimizin yüreği, canı… Yanan biziz, yakan devlet. Ve yakmaya devam ediyor acımadan onca börtü böcek, onca canla birlikte. Yanan ağaç değil, yanan geçmişimiz ve geleceğimizdir, yanan biziz. Yanan coğrafyamız, yanan Xızır mekânı, yanan ziyaretgâhlarımızdır. Yanan tarihimizdir tıpkı 1937 gibi. Tüketilmek istenen biziz.

İstiyorlar ki; ne bir türkü çınlasın vadilerimizde, ne bir kuş ötsün yamaçlarımızda, ne bir bitki koksun ormanlarımızda. Bu zihniyet kör bir karanlık, bu bakış kör bir baykuş bakışıdır, bu yürek taş bir yürektir.”

“İNANCIMIZDAN DA, DOĞAMIZDAN DA VAZGEÇMİYORUZ”

Çıkan orman yangınlarının bilinçli olarak söndürülmediğini belirten Alevi Kadınlar; “Söndürmek istemeyen bu akıl, geleceği söndüren sinir uçlarını besliyor. Ve zalimdir bombalayan, gaz döken, zulüm eken yarınlara. Çöle çevirir yeri, göğü! Ne toprak ne su ne ağaç bırakır ne nefes bırakır! Alevi Kadınlar olarak; Çaranasıra ikrarımız var. İnancımızdan da, doğamızdan da vazgeçmiyoruz.

İnadına nefesleneceğiz! İnadına koruyacağız doğamızı, inadına yeşerteceğiz yarınlarımızı.  Hakikat hep dilimizde olacak!” dedi.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler