Alevi kadınlar, Sivas’ta yakılarak katledilen kadınlar için saat 21.00’de Twitter’da

Alevi kadınlar, Sivas’ta yakılarak katledilen kadınlar için saat 21.00’de Twitter’da

PİRHA -Sivas Katliamı'nda katledilen kadınlar için Alevi kadınlar, bu akşam saat 22.00'de Twitter'da hastag çalışması yapacak. Sivas Katliamı'nın üzerinden 27 yıl geçti. Yaşanan ac

A+A-

Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti. Yaşanan acıların tekrarlanmaması ve zulmün unutturulmaması için Alevi kadınlar bu akşam katliamda yaşamını yitiren kadınlar için Twitter’da hastag çalışması yapacak. Hatsag çalışması #YakıldığımıUnutma,  #AleviKadınlar etiketi ile yapılacak.

AVRUPA’DA SAAT 21.00 TÜRKİYE’DE 22.00

Alevi kadınlar, kısa bir açıklama yaparak destek istedi.

“Temmuzun sıcağında vicdanı ile bir bağı olmayanlar yaktılar kadınlarımızı, yaktılar çocuklarımızı yaktılar, zakirlerimizi, sanatçılarımızı. Alevi kadınlar olarak vicdanlara tekrar dokunup, hatırlatıyoruz insan yakmak insanlık suçudur, bu suçu unutmayın.Madımak’ı unutmamak, unutturmamak ve bir daha böyle katliamların yaşanmaması için Türkiye ve Avrupa da yaşayan Alevi kadınlar olarak acımızın 27. yılında Madımak’da kaybettiğimiz kadın canlarımızı 1 Temmuz’da Avrupa’da saat 21:00’de Türkiye’de 22:00’de sosyal medya üzerinden yeniden anlatıyor ve hatırlatıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.