Alevi kadınlardan işkence gören Elkatmış ailesine dayanışma ziyareti

Alevi kadınlardan işkence gören Elkatmış ailesine dayanışma ziyareti

İzmir'deki Alevi kadınlar, 4 Şubat ayında İzmir'in Menemen ilçesinde Suriyeli bir kadın ve 5 yaşındaki çocuğunun öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp işkence

A+A-

İzmir’in Menemen ilçesinde Suriyeli hamile bir kadın ve 5 yaşındaki oğlunun öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp, Alevi oldukları için işkence gören ve beraat eden Elkatmış Ailesi’ne Alevilerin desteği sürüyor.

İzmir’de Alevi kadınlar, Menemen ilçesinde 4 Şubat’ta Suriyeli hamile bir kadın ve 5 yaşındaki oğlunun öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp işkence gören Elkatmış Ailesi’ni ziyaret etti.

Kadınlar, yaşananları gözaltına alınan aile fertlerinden dinledi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Alevi kadınlar, işkencenin kabul edilemeyeceğini belirterek, Elkatmış Ailesi’ne Alevi oldukları için yapılan işkencenin bir zulüm olduğunu kaydettiler.

Elkatmış Ailesi, olayın 3-4 Şubat’ta yaşandığını ve 4 günlük gözaltıdan sonra tutuklanarak cezaevine girdiklerini söyledi. 2 Mart’tan sonra serbest bırakıldıklarını ve Haziran’ın sonuna kadar ise imza attıklarını hatırlattı.

Geçen hafta da Demokratik Alevi Derneği İzmir Şubesi, Alevi oldukları için işkence gören ve beraat eden Elkatmış Ailesi’ni ziyaret etmişti.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Menemen ilçesinde 4 Şubat 2020 tarihinde, Suriyeli hamile kadın Manar Alahmed bıçaklanarak ve 5 yaşındaki oğlu Muhammed boğularak öldürülmüştü.

Cinayetten, Suriyeli ailenin alt komşuları olan Dersimli Hasan Elkatmış ile oğulları Ozan Elkatmış ve Şahin Elkatmış sorumlu tutularak gözaltına alınmıştı. Polis, Elkatmış Ailesi’nin suçu üzerlerine almaları için 3 gün boyunca tehdit ve işkence etmiş ve ardından baba ve iki oğlu tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Elkatmış Ailesi, hiçbir delil olmaksızın 1 ay cezaevinde kaldı. Katilin yakalanması üzerine cezaevinden denetimli serbestlikle bırakılan baba ve iki oğlu, üç ay boyunca karakola giderek imza atmak zorunda kaldı. Suçlunun yakalanmasından sonra bile imza atma süreci devam eden aile, yaşadıkları travmayı hala atlatamadı.

PİRHA/ İZMİR

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.