Alevi kadınlardan Üzmez protestosu

Alevi kadınlardan Üzmez protestosu

Alevi kadınlardan Üzmez protestosuPir Sultan Abdal Vakfı üyesi bir grup kadın, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle...

A+A-

Alevi kadınlardan Üzmez protestosuAlevi kadınlardan Üzmez protestosu

Pir Sultan Abdal Vakfı üyesi bir grup kadın, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in serbest bırakılmasını protesto etti

Pir Sultan Abdal Vakfı üyesi kadınlar, kamuoyunun dikkatini canlı tutmak amacıyla her hafta başka bir parkta gerçekleştirecekleri protestolardan ilkini Kuğulu Park’ta yaptı. Parkta dinlenenleri, Üzmez ve istismarcıları koruyan yasa hükümleri konusunda uyaran kadınlar, belli noktalara üzerinde siyah ampul resmi olan, “Çocuk ve kadınları Üzmez’lerden uzak tutunuz”, “Üzmez’i üzmeyen AKP istifa” yazılı çıkartmalar yapıştırdı. Kadınlar, Leman ve Penguen mizah dergilerinin Üzmez’le ilgili karikatürlerini pankart halinde taşırken, Üzmez’i temsil eden ve yüzü siyah bezle örtülmüş bir erkek, boynunda, “Dikkat, çocuklardan uzak tutunuz” yazılı pankart taşıdı.

ANKARA Milliyet - 16.11.2008

Üzmez’in tahliyesini kınadılar

Ankara’da kadınlar, küçük çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına tepki göstererek eylem yaptı.

Ankara’da kadınlar, küçük çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına tepki göstererek eylem yaptı. Eylemci kadınlar Adli Tıp Kurumu’nun Hüseyin Üzmez hakkında verdiği kararı kınadıklarını belirttiler.

Güvenpark’ta toplanan kadınlar, çocuklara yönelik olarak artan cinsel istismar olaylarına tepki gösterdiler. Yanlarında getirdikleri küçük bez bebekleri boyunlarına asan kadınlar çevrede bulunan ağaçlara çocuklara yapılan cinsel istismar olaylarını kınayan stikır yapıştırdılar. Kadınlar adına bir açıklama yapan Emel Sungur, dünyada her yıl 4 çocuktan 1 tanesinin cinsel istismara maruz kaldığını belirterek cinsel istismara uğrayan çocukların yapılan tacizlerin izini ömür boyu taşıdıklarını söyledi. Türkiye’de Türk Ceza Kanunu’nun çocuğun cinsel istismara yönelik yasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Sungur, buna en güzel örneğin Üzmez olayında yaşandığını belirtti. Sungur, çocuk istismarı konusunda yasal ve koruyucu tedbirler alınıncaya kadar her hafta başka bir çocuk parkında eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

(Ankara/EVRENSEL) - 16 Kasım 2008 Pazar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.