Alevi Kadınların etkinlikleri sürüyor...

Alevi Kadınların etkinlikleri sürüyor...

Alevi Kadınların etkinlikleri sürüyor...3 Nisan’da Ankara’da “iktidar, şiddet ve kadın” başlığıyla  çok geniş...

A+A-

Alevi Kadınların etkinlikleri sürüyor...Alevi Kadınların etkinlikleri sürüyor...

3 Nisan’da Ankara’da “iktidar, şiddet ve kadın” başlığıyla  çok geniş katılımlı bir panel düzenleyen Alevi Kadınlar Birliği etkinliklerini devam ettiriyor.

Yolumuzu Öğreniyoruz: Alevilik Öğretisi” başlığı altında bir dizi eğitim çalışması planlayan Alevi Kadınlar Birliği, geçen hafta bu eğitim çalışmasının ilkini Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül’ün katılımıyla Ankara’da Kavaklıdere’de gerçekleştirdi. Dinlerin ortaya çıkışından Aleviliğe uzanan süreci anlatan Kemal Bülbül, 7 Ulu Alevi ozanlarından da örnekler okuyarak, bunların Alevi öğretisindeki önemine vurgu yaptı. İlginin çok yoğun olduğu eğitim çalışmasının son bölümünde Kemal Bülbül, kadınların sorduğu çeşitli soruları cevaplandırdı.

Alevi Kadınlar Birliği bu hafta da Mamak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde, yüzü aşkın kadının katılımıyla eğitim çalışmalarına devam etti. Salon yetmediği için bir çok kişinin dışarıda kaldığı eğitim çalışmasını yazar ve araştırmacı Piri Er ile Pir Sultan Abdal Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Umut Yaşar Göç gerçekleştirdi.

Pir Sultan Abdal Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş yaptığı açış konuşmasında örgütlenme ve eğitimin önemine değindi. Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Birsen Temir’de kadın örgütlenmesinde ciddi bir boşluk olduğunu, örgütlenmelerinin kısa sürede yüzlerce kadınla buluştuğunu anlatarak, sosyal, kültürel çalışmalarını yükseltmelerinin yanı sıra, hayata dair her alanda söz söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Daha sonra eğitim çalışmasına geçildi. İlk konuşmacı olan araştırmacı Piri Er, konuşmasında Aleviliğin temel kavramlarını anlatarak başladığı konuşmasında, örneklemelerle Alevi ritüellerine vurgu yaptı. Alevi inancında Hz. Ali’nin rolünü anlattı. Alevilik ile Sünnilik arasındaki farkları da anlatan Piri Er’den sonra konuşan Umut Yaşar Göç, Alevi hareketinin gelişimini ve bugünkü durumunu anlattı. Daha sonra sorular bölümünde bir çok kadın konuşmacılara soru yöneltti. Soru cevap bölümünden sonra PSA Mamak Şube Semah Ekibi, semah döndü. Kapanış ise kadın ozanların deyişleri ile oldu…

Alevi Kadınlar Birliği yaptığı açıklamayla etkinliklerin devam edeceğini, 24 Nisan’da bu kez Ankara Hüseyin Gazi Dergahı’na ağaç dikme kampanyasına katılacaklarını, önümüzdeki hafta Keçiören’de eğitim çalışması, 7 Mayıs’ta ise Cumartesi günü ise, Çankaya Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda  bir çok sanatçının katılımıyla “Anneler günü” etkinliği düzenleyeceklerini açıkladılar.

KAYNAK : Alevihaber.com - 23 Nisan 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.