Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

<!--var jsval = ' ';writethis(jsval);//--> Alevi kıza 'okulda zorla namaz' iddiasıBağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim...

A+A-

<!--

var jsval = ' ';

writethis(jsval);//-->

Alevi kıza 'okulda zorla namaz' iddiası

Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi A.İ.G’nin babası Rıza G., Alevi olmalarına rağmen kızına zorla “namaz kılmanın öğretilmek istendiğini” öne sürdü

Baba Rıza G. basın açıklaması yaparak gazetecilere olayı anlattı.

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Kızı ve avukatıyla Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan baba, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tuğba A.’nın kendilerine zorla namaz kılmayı öğretmek istediğini öne sürdü. Öğretmenin, namaz öğrenmeyen öğrencileri yıl sonunda geçirmeyeceği şeklinde tehdit ettiğini öne süren baba Rıza G., okulda görüştüğü Müdür Mesut Önay’ın, kendisine, “Siz de Alevi olduğunuzu daha önce söyleseydiniz” dediğini iddia etti.  Anasınıfı öğretmenlerinin velilere gönderdiğini söylediği mektubun fotokopisini gazetecilere gösteren Rıza G., “Mektupta namaz ve diğer şeylerin uygulamalı gösterilmesi isteniyor. Okulda yapılamıyormuş.” dedi. Avukat Naciye Demir ise, namazın zaten müfredatta olduğunu belirterek, sadece Sünni İslam inancıyla ilgili bilgiler verilmeye çalışıldığını belirtti.

Milliyet - İSTANBUL DHA - 16 Ocak 2011

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Zorla namaz kıldırılınca Alevi öğrenci velisi isyan etti

Bağcılar'da bir ilköğretim okulunda din dersi öğretmeni, namaz kılmayı öğrenmeyen herkesi sınıfta bırakacağını söyleyince, Alevi bir öğrencinin velisi çocuğunu din derslerine sokmama kararı aldı.

İstanbul Bağcılar'daki Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nda altıncı sınıfta okumakta olan Alevi öğrenci, din kültürü dersinde öğretmenin “Namaz kılmayı öğrenmeyenler sınıfta kalacak” tehdidinin ardından dersteki rahatsızlığını ailesine bildirdi. Daha önce de aidat ödemesi yönünde sürekli uyarılan ve rahatsız edilen öğrencinin velisi, yaşanan bu olayın ardından bir avukata vekaletname vererek durumu mahkemeye taşıdı.

Veli, “Yıllardır Alevilere uygulanan asimilasyon politikasının artık sınırları aştığını, Alevi ailelerin tepki göstermek isterken korkudan sustuklarını, Alevilerin bu ülkede azınlık olmadıklarını, hiç kimsenin zorla, mensup olmadığı bir din doğrultusunda eğitilemeyeceğini” dile getiren öğrenci velisi, dava sonucunu beklemeye gerek duymadıklarını, çocuklarının din derslerine girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Öğrenci velisi bu kararının gerekçesini ise “Türban nasıl üniversitelere iki günde yasa bile değiştirilmeden sokuldu ise bende kendi hak ve özgürlüğümü dava sonucunu beklemeden kullanacağım, Tayip Erdoğan Alevileri oyalıyor ama ben artık beklemeyeceğim” diyerek açıkladı.

Öğrenci velisi ayrıca okulun anasınıfında öğretmenlerin velilere kağıt gönderdiklerini belirtti ve bu kağıdın bir örneğini gösterdi. Velilere gönderilen kağıtlarda yer alan “…….Özellikle okulda aktarılma olanağı kısıtlı olan dini tercihler doğrultusunda dini vecibelerin çocuklarınıza aktarmanız evde aile ile mümkün olabilir (dua, abdest, namaz, ayin)……” bölümü dikkat çekti.

Yaşanan olayla ilgili basın açıklaması Bağcılar’da Hacı Bektaşı Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Basın açıklamasına dernek adına Ayhan Arslan tarafından okunan basın metni ile başlandı. Basına yapılan açıklamada, geçmişten bugüne Alevilere yönelik yapılan baskı, zulüm ve saldırılardan bahsedilerek, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nda yaşanan olayın bu baskının bir parçası, örneği olduğu belirtildi. Bu zor ve baskı uygulamalarının Türkiye cumhuriyetinin laik, demokratik yapısına ciddi zararlar verdiği, anayasal hakların çiğnendiği, gericiliğin önünün açıldığı belirtildi. Alevilerin çok şey istemedikleri, sadece eşit hak ve uygulamalar bekledikleri, bu yaşanan olayın suskunluktaki son nokta olduğu vurgulandı.

(soL - İstanbul) - 16.01.2011

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Namaz bilmeyene tehdit iddiası

Bağcılar'daki bir ilkokulda öğretmenin namaz kılmasını bilmeyen öğrencileri sınıfta bırakmakla tehdit etmesine Aleviler tepki gösterdi.

Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu’nda Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tuğba Albayrak’ın namaz kılmasını bilmeyen öğrencileri sınıfta bırakmakla tehdit ettiği iddia edildi. Öğretmenin tutumu Alevi ailelerini isyan ettirdi.

İddiaya göre geçen hafta cuma günü din dersinde öğretmen Albayrak öğrencilerinden namaz kılmayı öğrenmelerini istedi. Albayrak, namaz kılmasını bilmeyen öğrencilerin ise yıl sonunda sınıfı geçemeyeceğini söyledi. Öğrencilerden A.G. evde babasına öğretmeninin söylediklerini anlattı. Bunun üzerine pazartesi okul müdürü Mesut Önay ile görüşen veli Rıza Gökmen,“Müdüre Alevi olduğumuzu böyle bir baskıyı kabul etmemin mümkün olmadığını söyledim. Müdür de bana ‘keşke Alevi olduğunuzu söyleseydiniz’ diye yanıt verdi. O zaman okuldaki bütün etnik kökenliler kimliklerini açıklasın ona göre ders yapılsın. Bu öğrencilerin fişlenmesinden başka bir durum ortaya çıkarmaz” dedi. Gökmen, “Ben çocuğumun Alevi inancına göre yetişmesini istiyorum. Çocuğumun zorunlu olarak din dersini almasını da istemiyorum. Bunun için avukatıma yetki verdim. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Koç ise “Veliler, çocuklarının geleceğinin etkilenmesinden korktukları için yaşanan olayları bize taşımıyorlar” diye konuştu. Okul müdürü Mesut Önay ise velinin iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Cumhuriyet - Ali Açar - 15 Ocak 2011

Alevi kıza 'okulda zorla namaz'Alevi kıza 'okulda zorla namaz'

Alevi kıza zorla namaz!

Bağcılar'da ilköğretim öğrencisi Alevi bir kıza okulda zorla namaz kıldırılması aileyi ayağa kaldırdı
 
Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi A.İ.G'nin babası Rıza G., Alevi olmalarına rağmen kızına zorla "namaz kılmanın öğretilmek istendiğini" öne sürdü.

Kızı ve avukatıyla Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapan baba, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tuğba A.'nın kendilerine zorla namaz kılmayı öğretmek istediğini öne sürdü. Öğretmenin, namaz öğrenmeyen öğrencileri yıl sonunda geçirmeyeceği şeklinde tehdit ettiğini öne süren baba Rıza G., okulda görüştüğü Müdür Mesut Önay'ın, kendisine, "Siz de Alevi olduğunuzu daha önce söyleseydiniz" dediğini iddia etti. Anasınıfı öğretmenlerinin velilere gönderdiğini söylediği mektubun fotokopisini gazetecilere gösteren Rıza G., "Mektupta namaz ve diğer şeylerin uygulamalı gösterilmesi isteniyor. Okulda yapılamıyormuş" dedi. Avukat Naciye Demir ise, namazın zaten müfredatta olduğunu belirterek, sadece Sünni İslam inancıyla ilgili bilgiler verilmeye çalışıldığını belirtti.

Vatan - 15 Ocak 2011

İLGİLİ HABERLER :

Okulda 'zorla namaz' işkencesi devam ediyor

Anaokulu'nda Alevi çocuklara 'din dersi' skandalı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.