Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!

Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!

Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI"Basına ve KamuoyunaAlevi Kızımız...

A+A-

Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

"Basına ve Kamuoyuna

Alevi Kızımız Eda Yalnız Değildir!

Sivas Atatürk Lisesi'nde Alevi bir kız öğrencinin Tarih öğretmeni tarafından "namaz kılar mısın?" ve "sen abdest de almazsın!" diye sorgulandıktan sonra saçlarından sürüklenerek dövülmesi bireysel veya münferit bir olay değildir.

Daha önce Amasya'da, Erzincan'da, İstanbul'da yaşanan benzeri olaylar Türkiye'de başta Aleviler olmak üzere, dini, inancı, dili, ırkı, etnik kökeni, cinsiyeti ve cinsel yönelimi farklı olan tüm yurttaşlara karşı sistemli olarak sürdürülen ayrımcılık politika ve uygulamalarının
sürekli bir tezahürüdür.

Ancak, Hükümet ve devletin tüm ilgili ve yetkili kişi ve kurumları bilmelidir ki, başta Vakfımızın Sivas şubeleri olmak üzere tüm Vakfımız örgütlülüğü bu olayın da peşini bırakmayacak ve Alevi kızımıza sahip çıkacaktır. İnancını açıklamaya zorlanan, inancından dolayı aşağılanan, şiddete maruz kalan ve onuru incitilen bu ülkenin yurttaşı ve kızımız olan Eda yalnız değildir. Yurttaş Eda'nın ihlal edilen hak ve özgürlüğü için Vakıf olarak her türlü girişimde bulunacağız.

Bu nedenle Hükümete, Milli Eğitim Bakanlığı'na ve devletin ilgili tüm kişi ve kurumlara ayrımcılığa, yurttaşların hak ve özgürlüklerini sürekli ihlaline yol açan politika ve uygulamalarını gözden geçirmeleri için çağrı yapıyoruz.

Sonuç olarak, kızımız Eda'ya karşı insan hakları suçu işlemiş olan söz konusu tarih öğretmeninin görevden alınması ve hak ettiği cezayı alması için ilgili kurumlara ve mercilere yönelik gerekli girişimlerde bulunacağımızı basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla."

Ercan GEÇMEZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 15 Ocak 2010 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.