Alevi Köyleri Sitesi irdeliyor

Alevi Köyleri Sitesi irdeliyor

www.alevikoyleri.com adresi oldukça zengin bir bilgi kaynağı, sitede 81 ilde yer almakta olan Alevi vatandaşların yaşadığı köylere, köylerdeki nüfuslar...

A+A-

www.alevikoyleri.com adresi oldukça zengin bir bilgi kaynağı, sitede 81 ilde yer almakta olan Alevi vatandaşların yaşadığı köylere, köylerdeki nüfuslar dağılımları gibi istatistiklere ulaşmanız mümkün.
Alevi köylerinin etnik yapısı, Alevi köylerinin coğrafi konumları, köyle hakkında genel bilgiler, dini ve geleneksel törenleri ve yaşayışları hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz sitede ayrıca Aşık Veysel Şiirleri, Köroğlu türküleri, Karacaoğlan şiirleri, Ahmed Arif ve Mahzuni Şerif, Muhlis Akarsu türküleri, Şah Hatayi deyişleri, Kaygusuz Abdal şiirleri, Aşık Daimi türküleri de yer almaktadır. Site, Alevilere karşı uygulanmakta olan kimlik erezyonuna dikkat çekmeye çalışmakta, kültür değişiminin önüne geçmeyi hedeflemektedir.


Cemevlerine sahip çıkış, toplum içerisinde yer almakta olan alevi cemaatlerin azınlıkta olsalar ibadet hürriyetini kazanma mücadelesini uyanık tutmaya çalışan sitede alevilerin problemleri ile ilgili çok fazla husus irdelenmiştir.


Sunnileşen Alevi toplumlar ile röportajlar yer alan sitede Alevilerin sunnileşme süreçleri, sunni toplumlar ile bir arada yaşayışın ortaya çıkarmış olduğu büyük dini problemleri, Sunnileşen Alevilerin sergilemekte olduğu yeni yaşayış tarzlarını irdelemektedir. Sitede yer almakta olan röportajlarda ayrıca ötekileştirilen Alevi hayatları, yaşanmışlıklarda yer almaktadır. Günümüzdeki Alevi toplumları yaşayışları, Alevi kültürü, Alevi ibadetleri, Cemevleri, Alevilerin Sunni toplumlar ile yaşamış oldukları yozlaşma politikalarına objektif bir bakış sunmaktadır.


Alevilik hakkında merak ettiğiniz hususlarda güncel ve güvenilir bir kaynak olan Web adresini ziyaret edebilir, siteye yeni yüklenen yazılardan hızlı haberdar olabilmek için siteye üye olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.