Alevi köylerine çamur nedeniyle ulaşılamıyor

Alevi köylerine çamur nedeniyle ulaşılamıyor

Bingöl'de yaşanan deprem nedeniyle incelemelerde bulunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, on yıllar boyunca süregelen ihmalin ve ayrımcı politikaların depremde açığa çıktığını söyled

A+A-

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 14 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar oluşan köy ve mezralara ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.

“ALEVİ KÖYLERİNİN YOLLARI YILLARDIR İHMAL EDİLİYOR”

Deprem sonrası incelemelerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, on yıllar boyunca süregelen ihmalin ve ayrımcı politikaların depremde açığa çıktığına dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

“Depremde hasar oluşan köy ve mezralara ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Alevi köylerinin yolları yıllardır ihmal ediliyor ve şu anda çamur içerisinde olduğu için ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. İhtiyaç sahibi yurttaşlar kendi imkanlarıyla malzemeleri alıyor. Mecliste bu konuları deprem öncesinde dile getirdim ve soru önergeleri verdim. Bir an önce giderilmesi için çaba içindeyim. Hükümet, bir an önce deprem konutlarını yapıp ihtiyaç sahiplerine kış gelmeden teslim etmelidir. Ayrıca deprem sonrası banyo, tuvalet ve hayvan barınaklarının da acil olarak sağlanmalıdır.”

PİRHA/BİNGÖL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.