Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu?

Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu?

Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu?Org. Berk hakkında şok iddia  Haberin Videosu >>> CHP Sivas Milletvekili Malik...

A+A-

Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu?Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu?

Org. Berk hakkında şok iddia  

Haberin Videosu >>>
 
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak, "3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile ilgili iddialar doğruysa gereğini yapmasını, değilse başkomutan sıfatıyla Berk'e sahip çıkmasını" istedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi de olan Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Gül'e, bugün gönderdiği mektubu okudu.

Mektubunda, Özdemir, Orgeneral Berk hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin suç hanesinde, "Alevi köylerine okul yaptırdığı hizmet götürdüğü" ifadesinin yer aldığını belirtti.

TSK'nın, terörün yoğun olduğu bölgelerde, terörle mücadele kapsamında yoksul köylere okul yaptırdığına, yoksul öğrencilere yardımda bulunduğuna işaret eden Özmedir, mektubunda şu görüşleri kaleme aldı:

"İddianameye göre, Berk'in yaptığı faaliyetlerden, Alevi köylerinin ayrık tutulması gerektiği, aksinin suç olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu iddianameden hareketle, Alevi köylerine hizmet götürmek suç mu? 3. Ordu Komutanlığının, Alevi köylerine yardım yapmasını suç sayan Cumhuriyet Savcısı, görevi kötüye kullanmak suçunu işlemiştir.

Berk'in komutasında, Sarıkamış'ta bugün TSK 2010 Kış Tatbikatı gerçekleştirilmektedir. Savcı'nın iddianamesinde silahlı terör örgütü kurmak suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istediği bir insana orduyu nasıl komuta ettiriyorsunuz? Savcının iddiaları doğruysa gereğinin yapılması için Cumhurbaşkanı sıfatıyla devleti harekete geçirin. İddianamedeki suçlamalar doğru değilse, başkomutan sıfatıyla komutanınıza sahip çıkmanızı diliyorum." Özdemir, bir soruyu yanıtlarken, "TSK'da Alevi kökenli subaylar üzerinden bir karalama kampanyası yürütülüyor" iddiasında bulundu.

CHP'li Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK'ya suç duyurusunda bulunarak, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedi.

VATAN - A.A. - 04.03.2010 Perşembe

CHP'li Özdemir'den vahim iddia!

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik operasyonlarda daha çok Alevi kökenliler hedef alınıyor" iddiasında bulundu. Özdemir iddiasını Erzincan soruşturmasına ve 3. Ordu Komutanı Orgenaral Saldıray Berk'e yönelik suçlamalara dayandırdı. Cumhurbaşkanı Gül'e seslenen Özdemir, "Komutanına sahip çık" diye de mektup yazdı.

İddia CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemirden.

İddiasını da son olarak Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının iddianamesinde "bir numara" olarak yeralan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e yönelik suçlamalara dayandırdı.

Özdemir, "Şüphelinin suç hanesinde Alevi köylerine okul yaptırdığı ve hizmet götürdüğü ifadesine yer verilmiştir. Alevi köylerine hizmet götürmek suç mudur?" diye sordu.

Bu soruyu yöneltti, sonra da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na seslendi: "Özel yetkili savcı, Anayasa ve yasalara aykırı davrandı. Hakkında gerekli yasal işlem yapılsın."

Seslendiği üç isim daha vardı.

Adalet Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Gül. Onlara mektup da yazdı. Erzurum özel yetkili cumhuriyet başsavcısını şikayet etti.

Ama Cumhurbaşkanı Gül 'e bir de çağrıda bulundu. Başkomutanına sahip çık çağrısı.

CNNTÜRK - 04.03.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.