Alevi köylerine istekleri olmadan cami yapma konusunda baskı yokmuş !

Alevi köylerine istekleri olmadan cami yapma konusunda baskı yokmuş !

Alevi köylerine istekleri olmadan cami yapma konusunda baskı yokmuş !      Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, ''(Alevi...

A+A-

Alevi köylerine istekleri olmadan cami yapma konusunda baskı yokmuş !Alevi köylerine istekleri olmadan cami yapma konusunda baskı yokmuş !
     
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, ''(Alevi köylerine kendi istem ve önerileri olmadan cami yapma ve yaptırma hususunda baskı uygulandığı) iddiası gerçek dışıdır'' dedi.

     
Yazıcıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün Hükümetin Alevi açılımının içeriğine ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.
     
Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının cami yeri tespiti, cami yapımı, cami onarımı gibi görevlerinin olmadığını belirterek, cami yapım, bakım ve onarımı için bütçeden herhangi bir ödenek ayrılmadığını bildirdi.

Camilerin vatandaşların katkılarıyla şahıslar ya da dernekler gibi özel ve tüzel kişilerce yapıldığını belirten Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının yapımı tamamlanan camilerin ibadete açılış beratlarını verdiğini, camileri yönetmek, denetlemek ve din hizmetinin sunulmasını sağlamak için kadro taleplerini karşıladığını kaydetti.
     
Yazıcıoğlu, ''Diyanet İşleri Başkanlığı, yasa ve kanunların öngördüğü çerçevede laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek 'toplumu din konusunda aydınlatma' görevini yerine getirmektedir. Bu görevler dışında başka bir görev ve yetkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla 'Alevi köylerine kendi istem ve önerileri olmadan Başkanlıkça cami yapma ve yaptırma hususunda bir baskı uygulandığı' iddiası gerçek dışıdır'' diye konuştu.

ALEVİ ÖĞRENCİLERE BASKI YAPILDIĞI İDDİASI
     
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de aynı soru önergesine verdiği cevapta; anayasa gereği herkesin, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğunu, hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamayacağını belirtti.
     
Çelik, şöyle devam etti:

     
''Bakanlığımızca tesis edilen işlemlerde başta anayasamızın bu maddesi olmak üzere bütün kanunlarımızın hükümlerine uygunluk konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Personelimizden görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan fiilleri bulunan veya bulunduğuna dair duyum alınanlar hakkında yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda getirilen teklifler doğrultusunda yasaların gereği yerine getirilmekte olup, gerekçesi ne olursa olsun hiçbir öğrencimize baskı yapılmasına müsaade edilmemektedir.'' Çelik, okullarda ''Din Dersi'' adıyla bir ders bulunmadığını, Anayasa gereği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin okutulduğunu kaydetti.
      
22 Şubat 2008 / Cuma - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.