Alevi köyünde Semah dönülerek Cami temeli atıldı

Alevi köyünde Semah dönülerek Cami temeli atıldı

''Biz İslamın özüyüz'' diyenlerin varacağı doruk nokta Erzumrumda gözlerimiz önüne serildi. Alevi Köylüler cami yapılması için başvurup Semah eşliğinde Cami temeli attılar.

A+A-

Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Çamlıalan köyünün aslında bir alevi köyü olduğunu belirten Çamlıalan Mahalle Muhtarı Hasan Tuncay 'Önceleri köyümüzde cem evi ve cem tutulurdu. Fakat zamanla bu cem evleri tamamen tahrip oldu. Yaşamını yitiren dedelerimizin ardından uzun bir süre ibadet yapamadık. Kendimizi boşlukta hissettik.
Köylülerimizle bir karar alarak cemevi yerine buraya bir cami yapılmasına karar verdik. Cemevi olsa bile cami yapımı gene mutlak oldu. Biz cenazelerimiz vakit namazlarımız bayram namazlarımız ve daha birçok ibadetimizden yoksun kaldık. Onun için Şenkaya Belediyesine ve caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu arada caminin yapımını üstlenen ve temel atma törenine katılan Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ise, ilçenin en büyük köylerinden birisi olan Çamlıalan’ın bu eksikliğine kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, “Köy muhtarının talebi doğrultusunda biz de kolları sıvadık'' dedi.

''250 metrekare arsa üzerine yapacağımız ve altında gasılhanesi, abdesthanesi, imam evi ve cami olmak üzere bir ibadethane yapıp ibadete açacağız. İbadethaneler hepimizin ihtiyacı olan yerlerdir. Hak din, hak Muhammed inancımız bir olan toplumuz onun için dün belki ekonomik nedenlerle yapamamıştınız ama bugün el birliğiyle yapacağız.” şeklinde konuştu.

Köy tarihinde ilk kez köylerine camii yapılacak olmasından ötürü son derece memnun olduklarını belirten köy sakinleri, cami yapımında gönüllü olarak bağışta bulunacaklarını ifade ettiler. Toplamda 250 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak camide tuvaletlerinin yanı sıra gasilhane, abdesthane ve imam evi de yer alacak.

Not: Bu gelişme 2018 yılında yaşanmış olup Alevilerin gündemine yeni düşmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum