Alevi köyüne cami yapılmasına tepki

Alevi köyüne cami yapılmasına tepki

Alevi köyüne cami yapılmasına tepki        ÖZEL HABER - Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı...

A+A-

Alevi köyüne cami yapılmasına tepkiAlevi köyüne cami yapılmasına tepki       

ÖZEL HABER - Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik nahiyesinin Alevi köylerinden olan Kasımuşağı’na cami temeli atılması köylülerin tepkisiyle karşılandı.

Malatya merkeze 70 kilometre uzaklıkta olan Kasımuşağı köyü, Kürecik nahiyesinin yaklaşık 200 nüfuslu köylerinden biri. Kışın 15 civarında ailenin yaşadığı, yazın ise nüfusun 300’e kadar çıktığı köyde herhangi bir ibadethane bulunmuyor.

Yolu ve kanalizasyonu olmayan, her yıl temmuz ayı başından itibaren suların da kesik olduğu köyde, hiçbir köylü cami yapılmasını istemiyor.

“YAPILACAKSA CEMEVİ YAPILSIN”

Malatya Yenigün’e konuşan köylülerden Musa Güven, Alevi olduğunu, camiye ihtiyaçlarının olmadığını belirtirken, “Kasımuşağı bir Alevi köyü olarak bilinir. Bizim bugüne kadar camimiz yoktu, hiç ihtiyaç da duymadık. Ancak köye cami temeli atıldı. Bunu anlayabilmiş değiliz. Eğer yapılacaksa köyümüze cemevi yapılması gerekir” diye konuştu.

Musa Güven, köyde birkaç tane Sünni ailenin yaşadığını, onların da cami yapılmasını istemediğini ifade ederken, “Köyümüzde sadece birkaç kişi Cuma günleri namaz kılıyor. Ama onlar da cami yapılmasını istemiyor. Köyümüzün daha önemli sorunları var. Önce onlar çözülmelidir” dedi.

YOL YOK, SU YOK, KANALİZASYON YOK!

Köylülerden Bekir Canyurt ise Sünni olduğunu belirterek, “Ben Sünni olduğum halde köyümüze cami yapılmasını istemiyorum. 3 kızım Alevilerle evlendi. Biz burada kardeşçe, hiçbir sorun yaşamadan bir arada hayatımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar cami diye bir sorunumuz olmadı. Yolumuz yok, kanalizasyonumuz yok. 10 gün sonra köyde içecek su bulamayacağız, çevre mezralardan kovalarla su getirmeye başlayacağız.

Tüm bu sorunlar dururken, köyümüze cami yapılması çok garip bir durum. Sadece muhtarımız Şemsi Narin cami yapılmasını istiyor. Tüm köylüler olarak muhtara karşıyız. Muhtar kendisi de Alevi olduğu halde neden cami yaptırmak için uğraştığını anlayabilmiş değiliz” diye konuştu.

MÜFTÜLÜKTEN CAMİYE DESTEK

Konu ile ilgili görüştüğümüz Malatya Müftü Yardımcısı Ünal Tan ise caminin müftülüğün desteğiyle yapıldığını belirterek, “Kasımuşağı köyüne yapılacak olan cami Diyanet’in cami programına alındı. Köy muhtarı ve Akçadağ ilçe müftümüz bize başvurarak caminin temelini kendi imkanlarıyla atmak istediklerini söylediler ve temel attılar” dedi.

Tan, köye yapılacak cami için Diyanet’in varsa kitap gelirleri ve hac gelirleriyle bir miktar yardımcı olunacağını kaydederken, Diyanet’in bu cami için ayrıca bir fon da ayırdığını vurguladı.

13 Haziran 2008
www.malatyayenigun.com

İLGİLİ HABERLER :

Yeter Artık.. Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruz

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.