Alevi krizinde Şendiller'den geri adım

Alevi krizinde Şendiller'den geri adım

Alevi krizinde Şendiller'den geri adım Alevi Çalıştayı'ndaki Ökkeş Şendiller krizi çözüldü. Çözümü...

A+A-

Alevi krizinde Şendiller'den geri adım Alevi krizinde Şendiller'den geri adım

Alevi Çalıştayı'ndaki Ökkeş Şendiller krizi çözüldü. Çözümü getiren, Şendiller'in tepkiler üzerine toplantıya katılmama kararı oldu. Kriz çözüldü ama "Şendiller toplantıya bakan Faruk Çelik'in talimatıyla mı davet edildi?" sorusu hala tartışılıyor.

Video >>>

Katılacak mı katılmayacak mı? O katılırsa kimler katılmayacak? Alevi Çalıştayı'nda krizin adı bu kez Ökkeş Şendiller.

Çünkü Şendiller Maraş katliamı sanıklarındandı. Yargılandı beraat etti. Şimdi açılım sürecinin içinde Alevilerle ilgili kısımda o da olsun istendi. Yazdığı ve "Bu Alevi Sünni çatışması değil" dediği kitabı yüzünden.

İşte bu nedenle altıncısı düzenlenecek Alevi Çalıştay'ının 17 Aralık'taki son oturumuna eski ve yeni siyasetçiler arasında davet edildi. Davetliler bizzat bakan Faruk Çelik'in danışmanları tarafından telefonla arandı.

Şendiller, Bakan danışmanlarının yaptığı bu daveti kabul etti ama tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Çalıştay'a davetli Arif Sağ, Kamer Genç ve Fikri Sağlar'dan sonra AK Parti içinde de sesler yükseldi.

AK Parti'nin Alevi kökenli iki milletvekili, Reha Çamuroğlu ve İbrahim Yiğit'den yükselen o sesler Bakan Faruk Çelik'in kulağına kadar gitti.

Ökkeş Şendiller, Bakan Çelik'in talimatı üzerine mi davet edildi anlaşılamadı ama bu tepkiler üzerine Şendiller, Çalıştay'a katılmama kararı aldı.

Şendiller, "Bizim üzerimizden polemikler yaparak süreci sabote etmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyiz.  Çalıştay'a katılma kararımı arkadaşlarımla birlikte değerlendirerek geri aldığımı ifade ediyorum" diye konuştu.

Bu kararla kriz şimdilik çözüldü.

Çalıştay'ın son oturumu 17 Aralık Perşembe günü yapılacak. Ocak ayında ise şimdiye kadar yapılan tüm çalıştaylardaki bazı temsilcilerin katılımıyla 4-5 gün sürecek bir değerlendirme oturumu yapılacak.

CnnTürk - 15 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.