Alevi Kültür Dernekleri İsrail'i Protesto Etti

Alevi Kültür Dernekleri İsrail'i Protesto Etti

Alevi Kültür Dernekleri İsrail'i Protesto Etti Alevi Kültür Dernekleri Kars Şubesi, İsrail'in Gazze saldırını protesto etti....

A+A-

Alevi Kültür Dernekleri İsrail'i Protesto EttiAlevi Kültür Dernekleri İsrail'i Protesto Etti
 
Alevi Kültür Dernekleri Kars Şubesi, İsrail'in Gazze saldırını protesto etti. Karslı Aleviler Gazze'ye destek mitingi için biraraya geldi.

Miting öncesinde Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'nde (HBVKYD) toplanan Aleviler,burada aşure gününü kutladı. Aleviler, dernekte yapılan aşure programının ardından toplanarak İsrail'İ protesto etti.
 
Alevi Kültür Dernekleri Kars Şubesi adına konuşma yapan dernek üyesi Zeynel Sarı, günlerdir süren bu katliamın insanlık açısından utanç verici olduğunu belirtti.

Sarı şunları söyledi; "27 Aralık 2008'den beridir bütün dünyanın gözleri önünde süren bu vahşet devam ediyor. Bu acımasız saldırılarda büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan olmak üzere 800'e yakın masum Filistinli öldü, 4000'den fazla masum Filistinli ise yaralandı. ABD ve onun yeni dünya düzeninde Ortadoğu'daki piyonu Siyonist İsrail kan akıtmaya ve bu politikasını utanmazca savunmaya devam ediyor. Gazze'de katledilen Filistinlilerin kanlarında da dünyanın bütün haksız savaşlarında var olan emperyalizmin eli vardır."

Zeynel Sarı, İsrail'in Filistin üzerindeki baskılarını arttırabileciğini ama istediği sonucu alamayacağını ifade etti.

Haberler.com - CHA - 10 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.