Alevi kurum başkanlarından Maçoğlunu’na ziyaret

Alevi kurum başkanlarından Maçoğlunu’na ziyaret

Dersim'e giden Alevi kurum temsilcileri, bugün Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Görüşmede Maçoğlu, "Devlet yapmak istediği projeleri nasıl yapıyor ve

A+A-

Dersim’e giden Alevi kurum temsilcileri, bugün Dersim Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanları ve temsilcilerinin bulunduğu görüşmede, Munzur Gözeleri’nde başlatılan peyzaj çalışmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül’ün konuşmasının ardından, Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Munzur Gözeleri’nde başlatılan peyzaj çalışmasına ilişkin konuştu.

MAÇOĞLU: MUNZUR GÖZELERİ BİZİM ELİMİZLE KİRLETİLDİ

Maçoğlu, ziyaretten mutlu olduğunu belirterek, “Valilikle görüşme yaptık. Peyzaj projesiyle ilgili itirazlarımızı sunduk. Bize söyledikleri şu: İtirazlarınız nedir? Bu itirazlarınız doğrultusunda biz de revize edebilirsek revize edelim, dediler. Raporlar var. Biz, oradaki köylere danışmanızı istiyoruz, dedik. Ovacıklılara, Dersimlilere, inanç önderlerine sorun, dedim. Önerim buydu. Devlet yapmak istediği projeleri nasıl yapıyor ve insanların önüne koyuyorsa burada da aynısını yapıyor. İnanç meselesi üzerinden itirazım oldu. Ama şunu söyleyeyim. Munzur doğası bizim elimizde kirletildi. Munzur Gözeleri tahrip edildi. Biz yaptık, kimse yapmadı. Hepimizin suçu var. Orada koruma amaçlı bir çalışma yapılamsı gerekir” diye konuştu.

Alevi kurum başkanları ve temsilcileri, bugün Tunceli Valisi ile de görüşecek.

AKŞAM SEYİT RIZA PARKI’NDA AÇIKLAMA

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin de içinde bulunduğu kurumlar, Dersim doğasına yönelik saldırılara karşı düzenlenecek olan programda saat 18.30’da da Seyit Rıza Parkı’nda basın açıklaması yapacak.

PİRHA/ DERSİM

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.