Alevi kurum temsilcisi kadınlara Bir’likte çağrısı

Alevi kurum temsilcisi kadınlara Bir’likte çağrısı

Alevi Kadınlar Bir'likte, Alevi kadınları sorunlar ve çözüm önerilerini konuşacakları buluşmayı birlikte örgütlemeye çağırdı. 17 Alevi kadın 26 Mayıs 2020'de yan yana gelerek "Al

A+A-

17 Alevi kadın 26 Mayıs 2020’de yan yana gelerek “Alevi Kadınlar Bir’likte” adlı çağrı metni ile Alevi kadınları sorunlar ve çözüm önerilerini konuşacakları buluşmayı birlikte örgütlemeye davet etti.

Yazılı bir açıklama yapan Alevi Kadınlar Bir’likte şunları belirtti:

“Çağrının amacı, dünyanın her yerinde olan, bir kuruma bağlı veya bağımsız duran Alevi kadınları bir araya getirmekti. Bu buluşma kuşku yok ki, Alevi kadınların kendilerini konuştukları ve bu dolayımla Alevi kadınlar olarak neler yaşadıkları konusunda bilinç yükseltecekleri bir buluşma olacak.

Çağrı metni yayınlandıktan sonra aralarında HDP, CHP gibi partilerin yanı sıra Türkiye, Kıbrıs ve Avrupa’dan çeşitli parti ve kurumlarda eş başkan, milletvekili olan kadınlardan da çağrı karşılık buldu, destek aldı.

“KAMPANYA 409 İMZA İLE TAMAMLANDI”

Devamında Türkiye, Kıbrıs ve Avrupa’daki bağımsız kadınlardan, feminist harekette yer alan kadınlardan, ev emekçisi, avukat, sanatçı, öğretmen, zakir, ana, memur pek çok Alevi kadın çağrı metnine imza attı.

Bir aylık süre ile sınırı tutulan kampanya haziran ayının sonuna doğru 409 imza ile tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye, Avrupa ve Kıbrıs’taki Alevi kurumlarının kadın temsilcilerine çağrı metni ve imzacıların listesi gönderilerek Alevi Kadınlar Bir’likte buluşmasının organize edilmesi için Bir’likte adım atalım denildi.

“BU SÜREÇ, AĞUSTOS ORTASINDA SONA ERECEK”

Şimdi artık kurumların çağırıya dönüşünü bekleme sürecine girdik. Bu süreç, Hace Bektaş-ı Veli ve Kadıncık Ana etkinlikleri döneminde yani Ağustos 2020 ortasında sona erecek.

Tüm Alevi kadın temsilcilerimizden bu süreci beraber örmek için gerekli dayanışmayı bekliyoruz.

PİRHA/ İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.