Alevi kurumları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde aşurelerini Munzur’da verecek

Alevi kurumları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde aşurelerini Munzur’da verecek

PİRHA - Alevi kurumları, Munzur Gözelerinde yapılmakta olan Peyzaj projesine dikkat çekmek amacıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde aşure lokmalarını Munzur Gözeleri'nde pay edecek. Alevi Bekta

A+A-

“MUNZUR BUGÜN KERBELADIR”

Alevi kurumları, yaptıkları kısa açıklamada, “Zahir ile batının, doğru ile eğrinin, mazlum ile zalimin kavgasıdır Kerbela… Haksızlığa, zulme karşı bir feryattır ki, yüzlerce yıldır dinmez bu feryat… Kerbela, acının, haksızlığın olduğu her yerdir. Munzur bugün Kerbela’dır” diyerek yapılan projeye tepki gösterdi.

“MUNZURA DOKUNMA!”

“Bitmeyen Alevi asimilasyon çabası, katliamlar, yok sayma bugün de kutsalımız olan Munzur Gözeleri’nde başlatılan peyzaj çalışmasıyla gün yüzüne çıkmıştır. Çevresine hayat veren Munzur’u boğmak istiyorlar” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Aleviler olarak içinde bulunduğumuz yas-ı matem günleri, gönüllerden kinin uzaklaştığı, zalimliğin ve haksızlığın lanetlendiği, birlik, kardeşlik ve barış duygularının pekiştiği, insan olmanın onuruyla gönüllerin pak edildiği günlerdir. Elbette düşmanlığı sürdürmekten daha zordur barışı getirmek ama mümkündür insanın insana kardeşliği! İnancımıza, kutsallarımıza, değerlerimize yapılan her türlü saldırı karşısında Hüseyin gibi durup, Zeynep gibi direnmek ikrarımızdır. Alevi kurumları olarak, Dünya Barış Günü’nde, iyilikten ve barıştan yana, aşure lokmamızı Munzur’a adıyoruz ve lokmamızı pay etmek için kutsalımız olan Munzur’a yüz sürüyoruz. Kutsallarımızdan elinizi çekin! Munzura Dokunma!”

PİRHA/DERSİM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.