Alevi Kurumları Atatürk Havalimanına Gidiyor

Alevi Kurumları Atatürk Havalimanına Gidiyor

Alevi Kurumları Atatürk Havalimanına GidiyorBU GECE UYUMUYORUZ. BU HUKUKSUZLUĞU PROTESTO EDİYORUZ.AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu) Genel Başkanı...

A+A-

Alevi Kurumları Atatürk Havalimanına GidiyorAlevi Kurumları Atatürk Havalimanına Gidiyor

BU GECE UYUMUYORUZ.

BU HUKUKSUZLUĞU PROTESTO EDİYORUZ.

AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Turgut ÖKER'in bu akşam İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alınmasına tepki gösteren Alevi Kurumları Turgut Öker'in gözaltında tutulduğu İstanbul Atatürk Havalimanı Polis Şubesi Müdürlüğü'ne giderek destek sunuyor. Saatler ilerledikçe katılımın artttığı ifade ediliyor.

Başta Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul bileşenleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri olmak üzere İstanbul'da ki Alevi kurumlarının üyeleri şu an havaalanında bulunuyor. Turgut Öker'in Maraş Katliamının 32. yıldönümünde 19 Aralık Pazar günü yapılacak miting için Türkiye'ye geldiği ancak Havaalanında gözaltına alındığı bildiriliyor. Gözaltının Maraş'ta bu yıl ilk kez yapılacak anma ve miting öncesine denk gelmesi ise ALEVİLERE GÖZDAĞI olarak değerlendiriliyor.

Turgut Öker'in 25.06.2008 tarihinde Yol TV'de Yol Aşkına adlı programda, CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan'a yönelik eleştirilerine karşı İzzettin Doğan'ın açtığı bir hakaret davası nedeniyle İstanbul Sarıyer Savcılığı'nın İfade vermediği gerekçesiyle 3 Kasım 2010 tarihinde Turgut Öker'in gözaltına alınması kararını verdiği ve havaalanından Türkiye'ye giriş yapan Öker'in bu karara istinaden gözaltına alındığı ve yarın sabah savcılıkta ifadesinin alınacağı bildiriliyor.

ERGİN ÖKER :  Yol TV canlı yayınına katılan Turgut Öker'in kardeşi Ergin Öker "Ağabeyim bizlerden Atatürk Havalimanına değil Maraş'a yola çıkmamızı isterdi. Mücadele devam ediyor." dedi.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Alevi Haber - 17 Aralık 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.