Alevi kurumları: ‘’Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’’nü destekliyoruz

Alevi kurumları: ‘’Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’’nü destekliyoruz

Alevi kurumları ortak bir açıklama yayınlayarak, "biz Aleviler, iktidarın tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı HDP'nin yapmış olduğu ''Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü

A+A-

HDP’nin Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatmış olduğu “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” sürerken, destek açıklamaları da yapılmaya devam ediyor.

AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu) , ABF (Alevi Bektaşi Federasyonu), ADFE (Alevi Dernekler Federasyonu), DAD (Demokratik Alevi Dernekleri), HBVAKV (Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı) ve PSAKD (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) ortak bir açıklama yaparak yürüyüşe destek verdi.

“ÜLKENİN İÇİNE SÜRÜKLENDİĞİ KAOTİK ORTAMDAN ÇIKMANIN TEK YOLU DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR”

Yapılan açıklamada, Alevilerin darbelerde en çok etkilenen topluluklardan biri olduğu vurgulanarak, şunları dile getirildi:

“Tarihin her safhasında katliam ve asimilasyonlara uğramış bir halk olarak, Aleviler ülkemizin gelmiş olduğu faşist yönetim biçimi ve şekline de karşıdır. Ülkenin içine sürüklendiği kaotik ortamdan çıkmanın tek yolunun, Laik eşitlikçi ve Demokratik Cumhuriyetten geçtiği bilinci ile hareket etmektedir. Bu bilinç ve inançla kurtuluşun barış ve demokraside olduğunu her platformda ifade eder. AKP-MHP faşist blokunun son icraatı ise TBMM’de 2’si HDP’li 1’i CHP’li 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi halkın iradesine yapılan bir darbedir. Ancak bu süreç yeni de değildir. HDP eş genel başkanları, seçilmiş vekilleri, belediye başkanlarını ve binlerce üyesini hukuksuzca tutuklayarak bu günlere kadar gelmiştir.”

“BİZ ALEVİLER HAK VE HAKİKAT İÇİN HAKLI VE MAZLUM OLANIN YANINDAYIZ”

“Aleviler olarak, iktidarın tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı HDP’nin yapmış olduğu ‘’DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ’’nü ülkemizde demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla tahsisi için kıymetli buluyor ve destekliyoruz” denilen açıklamanın devamında şunları ifade edildi:

“Eşit yurttaşlık temelinde halkların kardeşliğini savunan ve bu uğurda mücadele eden parti ve tüm kesimlerin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Artarak devam eden HDP ve kadrolarına yapılan baskı, sindirme politikaları bir siyasi linçtir. Halkın sandıktan çıkan iradesine darbedir. Hak ve hakikat bizim gibi düşünmeyenlerin düşüncesine saygı duymaktır. Her toplum kendi dili, düşüncesi ve inancıyla vardır. Onları görmezden gelmemiz demek hakikati öldürmüş oluruz. Ülkemizde cendereye alınmış bir toplum var. Bunun çıkış yolu kendi talepleri üzerinden toplumsal bir mücadele veren halka bu kadarı zalimane saldırı kabul edilir değildir. Biz Aleviler hak ve hakikat için haklı ve mazlum olanın yanındayız.”

(HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.